Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 86 seconden

think project!, de leverancier van het gelijknamige projectplatform dat online samenwerking tussen bedrijven mogelijk maakt, lanceert een nieuwe oplossing die effectief gebruik van BIM-modellen faciliteert, zónder specialistische CAD of BIM-software. ‘Samenwerking in BIM’ is bruikbaar gedurende het hele bouwproject.

Het Bouw Informatie Model (BIM) is al langere tijd bekend in de sector en daarom niet nieuw voor think project!. Veel gebruikers van think project! hebben de laatste jaren het platform gebruikt om 3D-bouwmodellen uit te wisselen. Tot nu toe was het niet mogelijk om een BIM-model centraal te stellen gedurende het  bouwproces. Met  de nieuwe think project! oplossing lukt dit nu wel.

Volgens think project! zijn er twee zaken essentieel voor een goede integratie van bouwmodellen in het bouwproces. Ten eerste moeten projectpartijen BIM-modellen kunnen gebruiken zonder specialistische CAD of BIM-software. Bouwmodellen zijn eenvoudigweg beschikbaar in een browser: hier kan de review plaatsvinden en is het mogelijk de modellen van commentaar te voorzien.

Ten tweede: de relatie tussen het model en andere projectdocumenten moet gewaarborgd zijn. Dit gebeurt door de modellen te linken: zowel met elkaar als met rapporten, tekeningen en berichten (RFI’s of RFC’s). Zo worden de modellen onderdeel van de processen rondom afstemming en goedkeuring. Voor deze twee kerntaken biedt think project! nu een flexibele oplossing, bruikbaar in elk project.

“Ongeveer een jaar geleden besloten we meer focus te leggen op BIM. Hiervoor hebben we een team van experts opgezet, waaraan Sven-Eric Schapke leiding geeft. Hij is al jaren bezig met BIM en leidt een gedreven ontwikkelingsteam binnen think project!. Al na een paar maanden konden ze een slimme oplossing leveren voor samenwerking in BIM. We kijken uit naar de feedback van onze eerste pilots”, aldus Thomas Bachmaier, algemeen directeur van think project!.