Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 132 seconden

Orange Solar Specials BIPVOrange Solar Specials levert in de komende weken de eerste in Nederland geproduceerde flexibele en lichtgewicht zonnepanelen uit. Het bedrijf kondigde afgelopen voorjaar een nieuwe fabriek aan. Nu, bijna een half jaar na dato, worden de eerste zonnepanelen die in de fabriek gemaakt zijn gedistribueerd. De zonnepanelen zijn door hun flexibiliteit en lichtgewicht bij uitstek geschikt voor integratie in gebouwen en woningen. Voor architecten, gebouweigenaren en aannemers zijn de zonnepanelen van Orange Solar Specials daarmee een esthetisch verantwoord alternatief voor het traditionele blauwe zonnepaneel met een zilveren frame.

De nieuwe fabriek van Orange Solar Specials in Roosendaal kent een jaarlijkse productiecapaciteit van circa 40 megawatt. Afhankelijk van de verschillende maatvoeringen die men kiest, bedraagt de productiecapaciteit per jaar circa 100.000 zonnepanelen. Bijzonder aan de productiemachines die in de fabriek staan, is de mogelijkheid om verschillende formaten zonnepanelen te produceren. Daarbij vinden gedurende het gehele productieproces kwaliteitscontroles plaats. “Wij kunnen zonnepanelen individueel en op maat ontwerpen”, vertelt Guust Verpaalen, Chief Executive Officer van Orange Solar Specials. “Omdat de productie op industriële schaal plaatsvindt, blijven de zonnepanelen financieel aantrekkelijk. Wij zijn een van de eerste producenten ter wereld die het mogelijk maakt om zonnepanelen in verschillende vormen en kleuren te maken.”

De gekleurde zonnepanelen bieden daarmee een esthetisch alternatief voor de bekende blauwe zonnepanelen. Walter Van Loon, Chief Commercial Officer: “Bovendien kunnen onze zonnepanelen grootschalig worden geïntegreerd in bijvoorbeeld de façades van kantoorgebouwen. Dat is iets wat met standaard zonnepanelen niet mogelijk is.”

“Doordat de zonnepanelen buigzaam zijn, kunnen ze ook op allerlei gebogen oppervlakten worden verlijmd of gemonteerd”, vervolgt Van Loon. “Naast façades zijn dat onder meer overkappingen en lichtstraten. In feite kan het overal toegepast worden waar het standaard zonnepaneel geen soelaas biedt.”

Orange Solar Specials vervaardigt in totaal drie typen dunne en lichtgewicht zonnepanelen. Deze zijn bij uitstek geschikt voor toepassing in de gebouwde omgeving, door architecten en andere bedrijven meer informatuit de bouwkolom. De drie typen die gebouwintegratie van zonne-energiemogelijk mogelijk maken zijn:

–              OS© Glass: deze zonnepanelen maken gebruik van een glas-glas drager, zodat de modules licht doorlaten. Zo kunnen ramen en glazen balkons via OS Glass omgetoverd worden tot stroomopwekkend zonneglas.

–              OS© Flex: deze zonnepanelen maken gebruik van een kunststof-kunststof drager,waardoor enerzijds het gewicht van de modules drastisch verlaagd wordt en anderzijds de modules vanaf 2 millimeter dikte verkrijgbaar zijn. Deze zonnepanelen zijn uitermate geschikt als oplossing voor lichtgewicht structuren, geronde oppervlaktes en andere te ontwerpen elementen.

–              OS© Hybrid: deze zonnepanelen maken gebruik van de industriële standaard; een drager met glas-backfoil. De OS Hybrid is daarmee de oplossing voor locaties waar de standaard niet in de behoefte voorziet.

Voor meer informatie: http://specials.o-solar.com/