Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 89 seconden

LG Solar, een divisie van LG Electronics, breidt het MonoX NeON zonnepanelenportfolio verder uit. Het nieuwste model met high power modules heeft een piekvermogen van 300 Watt. Hiermee behoren deze nieuwe zonnepanelen tot de meest efficiënte modellen ter wereld. 

De N-type modules van de nieuwe MonoX NeON bevatten tweezijdige cellen met drievoudig anti-reflectiecoating, waardoor ze zeer efficiënt zijn en betere prestaties leveren. Gebruikers profiteren door de nieuwe technologie van meer energieopbrengst per vierkante meter. De nieuwe MonoX NeON-modules zijn zeer geschikt voor huiseigenaren met daken met een klein oppervlak, beperkte draagkracht of een ongunstige ligging ten opzichte van de zon.

 

Uiteraard kunnen gebruikers van grotere installaties ook profiteren van de verbeterde prestaties. Onlangs werd in Zwitserland bijvoorbeeld een MonoX NeON-installatie van 100 kilowattpiek geïnstalleerd. Bovendien hebben laboratoriumtesten aangetoond dat de modules zeer betrouwbaar zijn, maar met een gewicht van 16,8 kg zijn de modules ook relatief licht. LG Electronics verschaft daarom een verbeterde lineare prestatiegarantie van 25 jaar. De MonoX NeON biedt een gegarandeerde opbrengst van ten minste 98 procent na het eerste jaar en ten minste 81,2 procent na 25 jaar. 

 

LG Solar heeft onlangs in Duitsland de Top Brand PV award van EuPD Research gewonnen. Hiermee wordt LG Solar onderscheiden als sterk merk. Tevens heeft LG Solar de hoogste score gekregen onder de buitenlandse producenten van PV-modules voor het aantal aanbevelingen van installateurs.

“LG heeft continu geïnvesteerd in onderzoek, waardoor er grote sprongen zijn gemaakt met onze MonoX NeON-modules”, stelt Michael Harre, Vice President European Solar Business Group bij LG Electronics. “We zijn verheugd dat we onze klanten nu nog efficiëntere modules kunnen bieden. Hierdoor dragen we bij aan een versnelling van de energietransitie.”

Voor meer informatie: http://www.lg-solar.com/nl/producten/index.jsp