Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 89 seconden

Ook dit jaar is er weer volop belangstelling voor de Week van de Techniek. Een week georganiseerd door het technisch bedrijfsleven en onderwijs, met als doel jongeren enthousiast te maken voor techniek. Ruim 1700 leerlingen van basisscholen uit Zwolle en omstreken komen van 10 t/m 14 maart naar het Deltion College in Zwolle om techniek te zien en te beleven. De week wordt afgesloten met een Open Bedrijvendag.

 

Het evenement wordt voor en door jongeren georganiseerd. Op het programma staat het maken van een tafelventilator, een rondleiding langs de technische praktijklokalen van het Deltion, een techniekfilm en een show verzorgd door entertainer Wibo Westra. Bij het maken van de ventilator krijgen de leerlingen technische ondersteuning van vmbo-leerlingen, leerlingen van het opleidingscentrum de Grift en mbo-studenten van het Deltion College. De rondleidingen worden verzorgd door studenten van de mbo-opleiding Kinderopvang en Onderwijsassistent van het Deltion College.

 

Zaterdag 15 maart kunnen de leerlingen van 10.00 tot 15.00 uur samen met hun ouder(s)/ verzorger(s) een bezoek brengen aan de Open Bedrijvendag. Tijdens deze dag openen diverse technische bedrijven uit Zwolle hun deuren, met als doel de jongeren kennis te laten maken met het bedrijf en de techniek achter het bedrijf. De volgende bedrijven zijn van 10.00 tot 15.00 uur geopend: Assies Installatietechniek & Bwefar Rental BV, Unica Installatiegroep BV, Paul van Vilsteren Installatietechniek BV & Opleidingscentrum De Grift, Hemmink BV & Nooter Technische Installaties BV en Tosec BV. 

 

De Week van de Techniek is een initiatief van de Stichting Vrienden van Elektro- en Installatietechniek Zwolle. Een samenwerkingsverband van technisch bedrijfsleven en onderwijs. In samenwerking met de Stichting Vrienden van de Werktuigbouw en het opleidingsbedrijf De Grift wordt de Week van de Techniek georganiseerd. Partijen die zich gezamenlijk inzetten om nog meer jongeren te enthousiasmeren voor techniek.

Voor meer informatie: www.weektechniekzwolle.nl