Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 87 seconden

dakenVanaf heden is de vernieuwde website www.mijnbalansventilatie.nl in de lucht. Het doel van deze website is consumenten te informeren over balansventilatie en inzicht te geven in de werking en een optimaal gebruik van het systeem. Met balansventilatie ervaart de bewoner de juiste balans tussen een goede gezondheid, comfort én energiezuinigheid. De website richt zich op bewoners van huizen met een balansventilatiesysteem en potentiële kopers en huurders van woningen met dit ventilatiesysteem.

Het is belangrijk dat bewoners genoeg kennis hebben over de werking van hun balansventilatiesysteem. Om bewoners op een prettige manier te informeren is er een animatie gemaakt waarin de werking van het systeem wordt uitgelegd.

Schone lucht in huis is immers belangrijk voor de gezondheid van de bewoners. Een mens heeft 25 m3 schone, verse lucht per uur nodig. Daarnaast moet de vervuilde lucht met CO het huis ook weer uit. Goede ventilatie is daarom pure noodzaak. Balansventilatie regelt dit op een comfortabele manier.

Naast informatie over de voordelen van balansventilatie wordt er op de website ook meer uitgelegd over regelgeving en onderhoud. Wat kan de bewoner bijvoorbeeld zelf en waarvoor heb je een professional nodig? Ook kunnen mensen op zoek naar een installateur in de buurt die alles over balansventilatie weet.

De website www.mijnbalansventilatie.nl is een initiatief van de Kring HR Balansventilatie van de VLA (Vereniging Leveranciers Luchttechnische Apparaten) en is door de leden van deze Kring (bestaande uit fabrikanten en leveranciers van balansventilatie-units) ontwikkeld.

De VLA is één van de 110 brancheorganisaties van FME, de overkoepelende brancheorganisatie voor de technologische industrie, waarbij ruim 2.400 technologische bedrijven in Nederland aangesloten zijn. De VLA vertegenwoordigt fabrikanten, leveranciers en dienstverleners op het gebied van luchttechnische apparaten, die actief zijn op de Nederlandse markt.

Voor meer informatie: www.vla.nu