Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 88 seconden

KSB heeft een nieuwe versie van zijn Etaline inlinepompen geïntroduceerd. Energie-efficiëntie heeft voor de ontwikkelaars van de nieuwe pompen op de eerste plaats gestaan. Hiertoe werd intensief gebruik gemaakt van de zogenaamde CFD (Computer Fluid Dynamics)-techniek als computerondersteund stromingsmodel. Op deze manier is de hydraulische vorm van de aanzuigbocht, alsmede van het pomphuis en de waaiers geoptimaliseerd. Hierdoor voldoen alle pompen nu al aan de ErP-richtlijn die in 2015 van kracht wordt en beschikken ze over een verhoogd zuigvermogen ten opzichte van de voorgaande generatie.

 

De nieuwe serie Etaline bestaat uit 22 pompgrootten waarvan het maximum motorvermogen bij 55 kW ligt. De grootste capaciteit bedraagt 700 kubieke meter per uur en de maximale opvoerhoogte is 95 meter. De huizen van nodulair gietijzer en de mechanische asafdichtingen zijn ontworpen voor bedrijfsdrukken van maximaal 16 bar. De zuig- en persflenzen zijn geboord overeenkomstig EN 1092 dan wel overeenkomstig ASME-afmetingen en zijn in alle materialen leverbaar. De waaiers kunnen van gietijzer JL 1040, tinbrons CC 480K-GS of roestvrijstaal 1.4408 worden vervaardigd, afhankelijk van de beoogde toepassing.

 

Standaard worden mechanische asafdichtingen overeenkomstig EN 12756 toegepast. Deze worden in een groot aantal materiaalvarianten aangeboden. De maximale bedrijfstemperatuur ligt bij 140 graden Celsius. De afdichtingsruimte heeft een conische vorm om een goede toegankelijkheid voor onderhoudswerkzaamheden te bieden.
Iedere pomp wordt met een aan het bedrijfspunt aangepaste waaier geleverd. Daarmee is verzekerd dat de pompen hydraulisch het beste rendement bereiken en niet overgedimensioneerd zijn, zoals bij niet-nabewerkte waaiers gebruikelijk is.

Klanten kunnen bij de keuze van de aandrijving kiezen tussen IE2-, IE3- en IE4-elektromotoren. Uitwisselbare slijtringen zorgen ook na veeljarig bedrijf voor een hoge service- en onderhoudsvriendelijkheid. Tot een vermogen van 45 kW kunnen optioneel op de motor gemonteerde toerentalregelsystemen van het type PumpDrive worden geleverd.

Voor meer informatie: www.ksb.nl