Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 72 seconden

Het lijkt tegenstrijdig maar dat is het niet: De prioAir combineert nóg betere prestaties met een lager energiegebruik. Door slim te innoveren maakt Systemair van deze EC kanaalventilator naar eigen zeggen de meest efficiënte in zijn klasse.

Daarmee is een nieuwe norm gezet voor hedendaagse ventilatiesystemen.

Dankzij de revolutionaire waaier en de volledig geoptimaliseerde flow-technologie kan de prioAir enorme hoeveelheden lucht verplaatsen met lage SFP waardes. Dus maximale prestaties en toch een laag energiegebruik. Bovendien overtuigt deze ventilator met zijn compacte afmetingen en uiterst stille werking. De krachtige EC-motor is voorzien van geïntegreerde elektronica en is 100% toerenregelbaar. Door de toepassing van speciaal composiet materiaal is de prioAir licht en daardoor snel en eenvoudig in elke positie te monteren. De luchtdichte behuizing voldoet aan klasse C volgens EN12237: 2003.

 

EC-motoren gebruiken weinig energie en zijn eenvoudig te regelen. De geïntegreerde elektronische regeling elimineert slipverliezen en zorgt ervoor dat de ventilator onder alle omstandigheden op de meest optimale stand draait. Het debiet wordt geregeld door een traploze aansturing (0-10V). Bij gebruik in deellast is het energiegebruik veel lager dan bij standaard AC-motoren met dezelfde condities. Bij kleinere- en middelgrote ventilatoren kan het verbruik met ca. 30% gereduceerd worden. In sommige applicaties kan de besparing zelfs oplopen tot 50% of meer.

Wilt u zien hoe de prioAir opgebouwd is? Ga dan naar www.systemair.nl onderdeel: support/instructiefilms http://www.systemair.com/nl/Nederland/Support/Films/