Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 66 seconden

Op 15 juli j.l. zijn de volgende stappen gezet omtrent de integratie van B.V. De Sphinx Maastricht en Geberit B.V. In de voorgenomen plannen zal de showroom in Maastricht vanaf Q1 2016 een centrale rol voor de BeNeLux gaan spelen. Het centrale verkoopkantoor voor Nederland zal in Nieuwegein zijn. Geberit neemt de medewerkers van Sphinx over.

In februari 2015 heeft de Geberit Groep Sanitec, waarvan Sphinx onderdeel uitmaakt, definitief overgenomen. Door het combineren van de marktleider in voor-de-wand design producten met de achter-de-wand sanitaire installatietechniek van Geberit, zal deze integratie leiden tot een brede en krachtige combinatie.

In maart 2015 zijn de eerste stappen in het integratieproces genomen door het benoemen van Menno Portengen als Algemeen Directeur voor deze nieuwe verkoopcombinatie. Afgelopen 15 juli zijn de volgende voorgenomen besluiten bekend gemaakt:

–              Geberit B.V. en B.V. De Sphinx Maastricht gaan fuseren in Q1 2016

–              Hierna zal B.V. De Sphinx Maastricht officieel niet meer bestaan

–              Het merk Sphinx blijft bestaan

–              Geberit neemt de medewerkers van Sphinx over

–              De kantoorlocatie in Nieuwegein zal het centrale verkoopkantoor van Nederland worden, de kantoorlocatie in Maastricht zal in Q1 2016 worden gesloten

–              De showroom in Maastricht zal de centrale showroom worden voor de gehele BeNeLux

 

Na een positief advies van de OR zal de verdere integratie in de komende maanden plaatsvinden.

Voor meer informatie: www.geberit.nl