Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 62 seconden

Het verwarmen en koelen van kleinschalige of grootschalige woningbouwprojecten is sterk in ontwikkeling. Voor zowel projectontwikkelaars, bouwers als eindgebruikers is het belangrijk dat bedrijven anticiperen op een markt in beweging. Geotherm Energy Systems en Thermagas Nederland hebben daarom ThermaNext opgericht en daarin hun krachten en ervaring gebundeld op het gebied van energieconcepten en systeemoplossingen voor woning- en utiliteitsbouw.

Geotherm Energy Systems bestaat sinds 1997 en is al geruime tijd actief in de relatief nieuwe techniek die gebruik maakt van natuurlijke energiebronnen in de bodem, alsook zonne-energiesystemen al dan niet in combinatie met warmtepompen. Thermagas is leverancier van lage temperatuur verwarmingssystemen op basis van 50 jaar ervaring. De Espace vloerverwarming- en vloerkoelingsystemen zijn door Thermagas zelf ontwikkeld en worden al ruim 25 jaar

toegepast in de markt.

Geotherm en Thermagas kunnen onder de naam ThermaNext een compleet project uitvoeren, van energieopwekking tot en met de energieafgifte. Het voordeel van deze duurzame totaaloplossing is dat de opdrachtgever volledig kan worden ontzorgd en dat de energieopwekking en energieafgifte totaal op elkaar zijn afgestemd, aldus de beide bedrijven. “De opdrachtgever krijgt de expertise en kwaliteit van Geotherm en Thermagas en heeft voor het project één verantwoordelijk aanspreekpunt. De projecten kunnen vanaf het systeemontwerp, uitvoering, montage tot en met de oplevering volledig worden uitgevoerd.”