Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 73 seconden

Het eerste energieneutrale woonzorgcentrum van Nederland, aan de Stationslaan in Vroomshoop, is bijna gereed. Vlak voordat het gebouw in gebruik wordt genomen, kunt geïnteresseerden het bezichtigen en zich laten bijpraten over de integrale bouwaanpak en de massief passiefhuis-methode.

 

De kennissessies worden georganiseerd op 11 of 20 maart 2014 door opdrachtgever Mijande Wonen en de bouwpartners. Geïnteresseerden kunnen een halve of hele dag gratis deelnemen.
Tijdens de kennissessies komt aan de orde waarom dit centrum als massief passiefhuis is gebouwd, wat morfologisch ontwerpen is, hoe het heeft bijgedragen aan de opzet van het woonzorgcentrum en hoe de opdrachtgever het BIM-traject heeft ervaren. Ook worden de bouwkundige en installatietechnische opzet van het gebouw besproken, wordt uitleg gegeven over het rekenprogramma passiefhuis PHPP en staan luchtdicht bouwen en de bijbehorende details op de agenda. Tussen de middag vindt tweemaal een virtuele en fysieke rondleiding door het gebouw plaats.

Op beide dagen is het programma identiek.
De kennissessies worden georganiseerd door Alferink Installatietechniek, Bouwbedrijf Karsten, Bouwnext, Calduran Kalkzandsteen, Mijande Wonen en Recticel Insulation. Op beide dagen is het programma identiek. Men schrijft zich in voor een dagdeel of voor de hele dag: de ochtend start om 09.45 uur en eindigt na de eerste rondleiding, de middag begint met de tweede rondleiding rond 12.30 uur. Per dagdeel is er plaats voor 25 deelnemers. Tussen de middag wordt een lunch aangeboden.
Voor meer informatie en aanmelden: http://www.dejongev.nl/site/expertise/publiciteit/actuelepersberichten/artikel/kennissessies_eerste_energieneutrale_woonzorgcentrum.20070515.html