Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 77 seconden

20160925_170034Karel is zo goed geworden in het besparen op installatiemateriaal, dat hij ruim geld overhield om zijn vrouw en dochter maar eens mee uit eten te nemen. Een belletje naar zijn favoriete restaurant in Dwingelo voor een reservering stond al op zijn to-do-list, maar de eigenaar van het restaurant (een goede klant van Karel) was hem al voor. De restaurateur vroeg Karel een nieuw hoek-urinoir op te hangen. De zaken van de uitbater gingen echter de laatste tijd wat minder voorspoedig en daarom vroeg hij Karel dit klusje met gesloten beurs te klaren. De goede man kon er een 3-gangen diner voor Karel met zijn gezin tegenover zetten (de drank niet inbegrepen, want hij kende de drinkgewoontes van Karel maar al te goed).

Karel, dol op dealtjes en besparingen, hapte natuurlijk direct toe. De urinoir hing binnen no-time aan de muur. Maar bij het aanbrengen van het automatische spoelsysteem, kwam hij tot de ontdekking dat plaatsing (en werking) daarvan toch wel lastig wordt als je een kniestuk gebruikt i.p.v. een 45 graden bocht. Bovendien kwam hij niet goed uit boven het urinoir. Gelukkig had hij nog wat knietjes bij zich. Kon hij de boel toch weer fraai aan elkaar monteren. Verzoek aan de heren-gebruikers is wel een beetje tegen de muur rechts aan te leunen, omdat anders de sensor het niet doet.

Karel heeft afgelopen zaterdag uiteraard direct zelf zijn prachtwerk meermaals bewonderd; tussen de gangen van zijn gratis diner en zelf betaalde drankjes door!

Met dank aan Eimie Rook voor toezending van de foto