Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 153 seconden

Femme-Tech-Bedrijven-AwardDe genomineerde bedrijven voor de Femme Tech Bedrijven Awards 2015 zijn bekend. In totaal acht technische bedrijven die zich met succes inspannen om meer vrouwen te werven en te behouden, dingen mee naar een van de drie prijzen. De jury onder leiding van Annemarie Jorritsma maakt op 19 november tijdens de prijsuitreiking de winnaars bekend.

De Femme Tech Bedrijven Awards zijn een initiatief van TechniekTalent.nu. Ze worden dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. Doel van deze prijs is om bedrijven die het goed doen op het gebied van vrouwen en techniek in de schijnwerpers te zetten, en zo ook andere bedrijven te inspireren. “De Awards zijn in eerste instantie natuurlijk een prachtige beloning voor goed gedrag, aldus juryvoorzitter Annemarie Jorritsma. “Maar als genomineerde en winnaar laat je ook aan andere bedrijven zien dat het mogelijk en waardevol is om meer vrouwen voor de techniek te werven en te behouden.”

In de categorie ‘kleine bedrijven (tot 50 medewerkers)’ zijn General Ledger (Elst), GFM Master in Parts (Bergeijk) en IMd Raadgevende Ingenieurs B.V. (Rotterdam) genomineerd. Nancy Klomp van General Ledger: “Als echt vrouwenbedrijf – er werkt bij ons maar één man – is onze missie om zo veel mogelijk ruimte te maken voor vrouwen in de techniek, en een optimaal vrouwvriendelijke werkomgeving te creëren. Deze nominatie is een prachtige erkenning van wat wij doen.”

In de categorie ‘middelgrote bedrijven (50-250 medewerkers)’ zijn tbp electronics (Dirksland), Van Wijhe Verf (Zwolle) en Van Hoften Installatietechniek BV (Hardinxveld-Giessendam) de kanshebbers. Arjan Burghout, projectleider bij Van Hoften: “Door de grote vraag naar technisch geschoolde jongeren, is het gewoon zaak om in te zetten op de werving van mannen én vrouwen. Onze open houding naar meiden en vrouwen betaalt zich terug. En je ziet: hoe meer vrouwen wij aannemen, hoe makkelijker andere vrouwen hier ook binnenstappen.”

In de categorie ‘grote bedrijven’ (meer dan 250 medewerkers) maken er twee kans op een prijs: Fokker Elmo (Hoogerheide) en Rockwool BV (Roermond). Viviane Bresseleers, teamlid HR Operations bij Fokker Elmo: “Van oudsher werken er bij Elmo al overwegend vrouwen in de productie, omdat die goed zijn in het priegelwerk dat nodig is bij het vervaardigen van bekabelingssystemen. Maar inmiddels hebben we ook op managementniveau oog voor de meerwaarde van vrouwen. Ik ben supertrots op deze nominatie!”

De jury zal naast de inventiviteit van bedrijven vooral beoordelen in hoeverre bedrijven bewust kiezen voor meer vrouwen en daar hun best voor doen. Juryvoorzitter Jorritsma: “Dat er vrouwen in dienst zijn en er aandacht is voor diversiteit mag geen toevalligheid zijn. De bedrijfsleiding moet erover hebben nagedacht en gerichte acties hebben ondernomen: heb je bij de selectie oog voor diversiteit? En stimuleer je dat vrouwen in je bedrijf doorstromen?”

De Femme Tech Bedrijven Awards worden uitgereikt tijdens het  Femme Tech Award-diner op 19 november aanstaande. Tijdens dit diner komen 100 ondernemers en HR-professionals uit de techniek samen met sociale partners en stakeholders uit onderwijs en politiek bij elkaar om onder leiding van 10 toonaangevende tafelvoorzitters te bespreken wat nodig is om het aantal vrouwen in de techniek verder te vergroten.

Voor meer informatie: www.techniektalent.nu/femmetechaward