Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 67 seconden

KSB brengt de nieuwste versie van de al decennia succesvolle Etabloc blokpompen op de markt. De verbeterde versie omvat 43 pompgrootten, die worden aangedreven door 2- of 4-polige motoren. Ten opzichte van de voorgaande serie is het pakket verder uitgebreid, waardoor de grootte van de pompen nog beter kan worden afgestemd op het meest economische bedrijfspunt. Met hun efficiënte hydrauliek voldoen Etabloc pompen aan de ErP-richtlijn 547/2012/EU voor waterpompen, die in 2015 van kracht wordt.

 

De pompen zijn in gietijzer, brons en nodulair gietijzer leverbaar. Dankzij deze verscheidenheid en een groot aantal afdichtingsvarianten, is het aantal toepassingsmogelijkheden van het nieuwe pomptype veel groter dan alleen het verpompen van water. De persflenzen hebben standaard uitgebreide aansluitopties voor de montage van manometers. Zo kunnen tegelijkertijd verschillende metingen worden uitgevoerd. De flenzen van de pers- en zuigaansluitingen zijn geboord overeenkomstig EN 1092 dan wel ASME-afmetingen en voor alle materialen leverbaar.

 

Bij het ontwerp van het nieuwe pomptype heeft servicevriendelijkheid een belangrijke rol gespeeld. Zo is de pakkingruimte conisch uitgevoerd om een goede toegankelijkheid en meer ruimte bij onderhoudswerkzaamheden te bieden. De verbeterde ruimteverhoudingen vergemakkelijken de montage en de demontage van de mechanische asafdichtingen. Afdrukbouten aan de lantaarn vereenvoudigen de demontage van de aandrijflijn aanzienlijk. Gemakkelijk verwisselbare slijtringen beschermen de waaier en het deksel van het pomphuis tegen slijtage.

Voor meer informatie: www.ksb.nl