Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 62 seconden

Carrier AquaSnap 30RQPCarrier introduceert haar nieuwste generatie 30RQP AquaSnap® lucht-water scroll-warmtepomp met Greenspeed®-intelligentie en ‘Free Defrost’ algoritme. Dit biedt de gebouweigenaren meer efficiency en optimale prestaties. De nieuwe generatie 30RQP AquaSnap warmtepompen combineert eenvoud met intelligentie. De machine bevat de nieuwste technologieën, zoals ventilatoren met variabele toerentallen, hardgesoldeerde platenwarmtewisselaars met asymmetrische kanalen, elektronische expansieventielen en een 5” touch pilot bedieningspaneel.

De ingebouwde  ‘Free Defrost’ algoritme is een innovatieve oplossing om te ontdooien tijdens buitenluchttemperaturen boven nul. Deze voorziening zorgt onder andere voor een verbetering van de seizoensgebonden energie efficiency (SCOP) tot + 7%. En naast een kortere terugverdientijd genereert ‘Fee Defrost’ meer comfort door het behoud  van een stabiele watertemperatuur en een lager geluidsniveau tijdens het ontdooien.

De ingebouwde hydromodules, met optionele pompen met variabel toerental, kunnen het variabele waterdebiet elektronisch afstemmen op de werkelijke behoefte van het systeem in deellast- en stand-by bedrijf. Hierdoor gebruiken de pompen aanzienlijk minder energie. Elektronische opnemers beschermen de pomp tegen cavitatie en faciliteren het elektronisch uitlezen en instellen van het waterdebiet.

De energie-efficiencyprestatie van de AquaSnap-warmtepompen met Greenspeed-intelligentie voldoet nu reeds aan de Europese Ecodesign-richtlijn voor 2017, met een SCOP-waarde tijdens verwarmingsbedrijf tot 3,38. In zijn segment levert de nieuwe serie ESEER-waarden tot 4,28 (Europese seizoens energie-efficiency ratio) tijdens koelbedrijf.

Voor meer informatie: www.carrier.nl