Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 111 seconden

tzerra_hybrid_hrRemeha lanceert twee nieuwe hybride warmtepompsystemen, die volgens de fabrikant een oplossing voor elke situatie bieden. De Remeha Tzerra HP bestaat uit een geïntegreerde combinatie van Tzerra Plus cv-ketel met lucht/water-warmtepomp en voorraadvat van 40 liter. Maar er kan ook gekozen worden voor de Remeha Hybrid Plus, een lucht/water-warmtepomp die met elke bestaande Remeha cv-ketel samenwerkt. Beide systemen hebben een toerengeregelde warmtepomp van 5 kW.

De warmtepompsystemen maken gebruik van de zgn. RemaCAL regelaar. Deze bediening bevindt zich in het binnendeel van de installatie en zorgt dat de verwarming onder alle omstandigheden met zo laag mogelijke stookkosten werkt, zonder dat dit ten koste gaat van het comfort. Bij het in bedrijf stellen voert de installateur de stroom- en gasprijs in. Vervolgens berekent de RemaCAL automatisch de optimale bedrijfssituatie voor de klant.

Eenvoudig te installeren

De hybride warmtepompen werken voor een belangrijk deel op energie die het toestel uit de buitenlucht haalt. Door de hoge efficiëntie van het buitendeel levert het systeem ook bij lage buitentemperaturen nog voldoende warmte. De installatie gebruikt een buitenunit met een Monobloc-uitvoering. De verbinding tussen de buitenunit van het warmtepompsysteem en het binnendeel wordt uitgevoerd via normale cv-leidingen gevuld met water en antivries. Hierdoor kunnen ook monteurs zonder F-gas certificaat de installatie en het onderhoud uitvoeren. Wel moeten installateurs bij Remeha een producttraining volgen.

Cv-ketel voor piekvermogen

Afhankelijk van de warmtevraag en de voorraad in de tank springt de cv-ketel bij zodra de temperatuur van het warme water onvoldoende is. Ook op koude winterdagen kan de cv-ketel bijspringen als de warmtepomp het gevraagde vermogen niet kan leveren. De regeling zal op dat moment exact uitzoeken welke energiebron financieel het meest gunstig is. De veelzijdigheid van deze systemen maakt dat zij geschikt zijn voor renovatie van bestaande woningen waarvan men het energielabel substantieel wil verbeteren. Deze oplossingen zorgen ervoor dat de woningeigenaar forse stappen kan maken. Een groot voordeel van de Hybrid Plus is dat, door het bijschakelen van de cv-ketel, relatief hoge watertemperaturen mogelijk zijn. Daardoor is het meestal niet nodig om het bestaande afgiftesysteem (radiatoren) te vervangen. De Tzerra HP is op zijn beurt geschikt voor nieuwbouwwoningen die aan de aangescherpte EPC van 0,4 of nog strenger moeten voldoen.

meer informatie: www.remeha.nl