Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 81 seconden

Overhandiging van petitie aan de metaalwerkgevers. Den Haag, 3 maart 2015.

Foto: fotograaf Rob Nelisse

Installateurs en technici, FNV Metaal kaderleden, hebben 4300 petities overhandigd voor cao vernieuwing in de metaal en techniek. De onderhandelingen voor de cao Metaal en Techniek tussen FNV Metaal en FWT dreigen vast te lopen.

Installateur en FNV metaal kaderlid Peter Varenbrink: “We willen dat de metaal en techniek een aantrekkelijke sector wordt, waarbij jongeren staan te popelen om te komen werken! Dat lukt alleen als werkgevers investeren in de mensen, dat is pas investeren in de techniek! In plaats van ons van alles te ontnemen.”

In de metaal en techniek werken zo’n 300.000 mensen. Jacqie van Stigt, cao-onderhandelaar FNV Metaal: “Als er geen verandering komt in de opstelling van de werkgevers in de Metaal en Techniek, kunnen de werknemers zich gaan voorbereiden op acties.”

Tot dusver hebben de werkgevers nauwelijks gereageerd op de voorstellen van de FNV. Samenwerking en vernieuwing worden door de werkgevers opgeofferd aan de doelen om te snijden in toeslagen voor overwerk en seniorendagen. Daarom overhandigde de onderhandelingsdelegatie van FNV Metaal namens hun achterban een petitie aan de werkgeversdelegatie met de oproep serieus werk te maken van sociale vernieuwing in de metaal en techniek.

Van Stigt: “Op onze voorstellen over sociale innovatie, investeren in vakmanschap en moderne werkpatronen om arbeid en zorg te kunnen combineren wordt na drie rondes niet ingegaan.”

De inzet van FNV Metaal is erop gericht om werknemers aan de technische sectoren te binden en weerbaar en wendbaar te houden op de arbeidsmarkt. Sociale vernieuwing en vakmanschap is nodig, want de mensen zorgen voor technologische vernieuwing.

Voor meer informatie: www.bg.fnv.nl