Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 56 seconden

Wecycle_campagne_installateurs_2015_HROm zoveel mogelijk afgedankte lampen in te zamelen, organiseert Wecycle samen met technische groothandels Rexel Nederland, Solar Nederland en Technische Unie een inleveractie voor installateurs. Inleveraars ontvangen bij alle vestigingen een kanskaart. Hiermee maken ze kans op een gratis pizza.

Er komen steeds meer mogelijkheden voor installateurs om makkelijk van hun oude tl-buizen en spaarlampen af te komen. Kleine hoeveelheden kunnen gratis ingeleverd worden in de inleverbakken bij alle vestigingen van Rexel en Technische Unie. Bij alle winkels kunnen oude lampen ingeleverd worden bij aankoop van nieuwe. Ook een groot aantal  gemeentelijke milieustraten accepteert afgedankte energiezuinige lampen.

Voor grotere hoeveelheden (meer dan 300 lampen per jaar) kunnen installateurs zich aanmelden als partner van Wecycle. Daarnaast is er een gratis eenmalige ophaaldienst beschikbaar voor projecten waar meer dan 300 lampen ineens vrijkomen.

Voor de deelnemende groothandels is het innemen van afgedankte tl-buizen en spaarlampen een onderdeel van het MVO-beleid. Daarnaast is het een extra service aan hun klanten. Alle ingeleverde energiezuinige lampen laat Wecycle voor meer dan 90 procent recyclen. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

Voor meer informatie: www.wecycle.nl