Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 58 seconden

Directeur Theo de Boer van Installatieadviesbureau Valstar Simonis denkt dat nieuwe manieren van samenwerking, sociale innovatie en andere aanbestedingsmethoden van groot belang zijn voor de installatiesector. “De drijfveer van een groeiend aantal van onze opdrachtgevers die ziekenhuizen, kantoren, wooncomplexen of overheidsgebouwen realiseren verschuift geleidelijk van duurzaamheid naar gezondheid. Om de gewenste resultaten te kunnen blijven boeken organiseren wij de samenwerking binnen projecten soms anders, met vernieuwende processen waarmee we de focus kunnen leggen op de gezondheid van de eindgebruikers van gebouwen.”

De ontwikkeling van het concept ‘Wonen is Meervoud’ is daarvan volgens de directeur een goed voorbeeld. Bij dit project realiseert Valstar Simonis in samenwerking met DID Vastgoedontwikkeling en Atelier Dutch woonvormen voor senioren waarin zij gezond ouder kunnen worden.

In het nieuwe huismagazine Valstar Visie laat het adviesbureau zien welke oplossingen voor de nieuwe uitdagingen worden bedacht. Van ziekenhuizen in Curaçao en Suriname tot provinciehuizen en (rijks)monumenten in Nederland. Van Paleis het Loo in Apeldoorn tot aardbevingsbestendige projecten in Groningen. Van een groots congreshotel in Amsterdam tot het meest duurzame onderwijsgebouw in Eindhoven. Het bureau werkt ook mee aan de tijdelijke huisvesting van de Tweede Kamer in Den Haag.