Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 89 seconden

Remeha behaalt weer een hoge ranking in de lijst met ‘Beste bedrijven van Nederland’ van businessblad ‘Management Team 500’. De verwarmingsfabrikant bezet de derde plaats in de top tien van beste bedrijven in de Metaalindustrie. Daarnaast behaalde het Apeldoornse bedrijf de 26e plek in de top 500 van de beste 500 Nederlandse bedrijven op het gebied van imago en scoort het beste op ‘kwaliteit in uitvoering’.

De MT500 is een ranglijst van de 500 beste Nederlandse bedrijven. Businessblad Management Team 500 stelt de lijst samen op basis van een grootschalig onderzoek naar het imago van Nederlandse bedrijven onder managers, beslissers en leidinggevenden. Drie criteria vormen hierbij samen het imago van bedrijven: de klantvriendelijkheid, productleiderschap en excellentie van de uitvoering van diensten en/of producten.

Innoverend karakter en MVO
Remeha dankt haar hoge positie op de lijst van de beste 500 Nederlandse bedrijven onder meer aan haar innoverende karakter en maatschappelijk verantwoord ondernemen. In het rapport noemt MT500 onder andere het cv-laboratorium van Remeha in Apeldoorn als lichtend voorbeeld, waar circa honderd engineers aan betere verwarmingstechnologie werken. Daarnaast is Remeha voorloper met een innovatieve ketel die ook elektriciteit opwekt en is zij als eerste fabrikant gestart met gerecyclede onderdelen.

CO2-neutraal gebouwde omgeving

Remeha is één van de voornaamste merken van BDR Thermea Group B.V. De kracht van Remeha ligt volgens algemeen directeur Arthur van Schayk bij het centraal stellen van CO2-reductie, en niet vooringenomen keuzes maken voor een bepaalde technologie of energiedrager. “Uiteindelijk maken we alle energiebronnen duurzaam, maar daarvoor hebben we alle technologieën nodig: elektriciteit, warmte én gas. Want ook gas – en dan heb ik het niet over aardgas – is een duurzame energiedrager.” Volgens Van Schayk is de politiek aan zet om een koers uit te stippelen om de klimaatdoelstellingen te halen én daaraan vast te houden.