Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 99 seconden

Ook dit jaar weer staat het Slimbouwen® Gebouwkeurmerk op de jaarlijkse milieulijst die wordt opgesteld door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Bent u voornemens om een gebouw te ontwikkelen of renoveren? Of heeft u onlangs een opdracht aangenomen voor de ontwikkeling van een duurzaam gebouw? Naast het bewezen voordelen van het toepassen van de visie van Slimbouwen in de praktijk, kunt u of uw opdrachtgever bij de realisatie van een Slimbouwen gebouw profiteren van de fiscaal voordeel door gebruik te maken van de Milieu Investeringsaftrek (MIA).

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu stelt jaarlijks een milieulijst op. Een beter milieu komt de gehele samenleving ten goede. Daarom investeert de overheid in milieuvriendelijke apparatuur, producten en initiatieven. Door de regeling milieu-investeringsaftrek (MIA) stimuleert de overheid in de toepassing van deze milieuvriendelijke oplossingen. Met de MIA kunt u of uw opdrachtgever profiteren van een investeringsaftrek 13,5% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek. Het Slimbouwen gebouwkeurmerk staat dit jaar voor het tweede jaar op de milieulijst. Met de notering op de milieulijst erkent de overheid de visie van Slimbouwen als een duurzaam initiatief dat een grote bijdrage levert aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving die Slimbouwen bewerkstelligt.

Alleen die producten en gebouwen die positief scoren op de FRED-waarden worden beloond met het officiële Slimbouwen®Keurmerk. FRED staat voor: flexibiliteit, reductie van de footprint, efficiency en duurzaam. Inmiddels is bewezen dat met de visie van Slimbouwen ook binnen normale budgeten duurzame, gezonde en toekomstbestendige gebouwen worden gecreëerd. Dit wordt bereikt door op een andere manier efficiënter samen te gaan bouwen en zo ruimte te creëren in het budget voor investeringen in gebruikskwaliteit, opwekking van duurzame energie, verhoging van flexibiliteit en aanpasbaarheid. Om zekerheid van de Slimbouwen kwaliteit in het ontwerp en bouwproces te bieden, kunt u kiezen voor het Slimbouwen Keurmerk. Naast de kostenbesparing die u met Slimbouwen realiseert, levert het investeren in Slimme gebouwen u met het Slimbouwen®Keurmerk extra voordeel op.

Meer informatie? www.slimbouwen.nl