Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 59 seconden

Naast de regio Groot Rotterdam/Zeeland/West Brabant gaat er ook in Noord-Holland gestaakt worden in de metaal: van 29 mei  06.00 uur tot zaterdag 30 mei 07.00 uur. Komende week zijn er bij verschillende metaalbedrijven in de regio poortacties en kantinebijeenkomsten. Op 29 mei zal er met een stoet auto’s en motoren langs verschillende metaalbedrijven gereden worden. Met een lawaaiactie vragen de leden uit de metaalsector aandacht voor een vernieuwende cao met aandacht voor het investeren in vakmensen.

De werkgevers hebben op 15 mei de ultimatums van de bonden in zowel de grootmetaal als de kleinmetaal afgewezen. Nadat bekend werd dat er in de regio Groot Rotterdam/Zeeland/West Brabant op 29 mei wordt gestaakt, hebben kaderleden van de bonden in Noord-Holland aangegeven ook te willen gaan staken.

CNV-bestuurder Dolf Polders en FNV-bestuurder Arend Hamstra: “We roepen alle werknemers in de metaal, zoals de installatietechniek, metaalbewerking en machinebouw op om vrijdag 29 mei 2015 het werk neer te leggen. Onze leden willen een vernieuwende cao, waarin we goede afspraken willen maken over loon, een goede balans tussen werk en privé en de afschaffing van een apart jeugdloon. Werkgevers lijken te vergeten wat hun werknemers waard zijn.”

Voor meer informatie: www.bg.fnv.nl