Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 66 seconden

Kemper Master 2.0Kemper introduceert het ‘Master 2.0’ besturingssysteem voor het Kemper hygiënesysteem KHS voor drinkwater. Deze innovatie maakt bediening van het spoelsysteem via smartphone, tablet of laptop mogelijk. Daarnaast is er een aantal  nieuwe functies toegevoegd die dit apparaat ook interessant maken voor grotere projecten.

Master 2.0 werkt internet based via het netwerk van de klant, waardoor aparte instel- en uitleessoftware niet meer nodig is. De bediening van het KHS-hygiënesysteem en het uitlezen van de parameters en het logboek kan op afstand plaatsvinden middels een smartphone, tablet of laptop. Mogelijke storingen in het KHS-systeem worden naar wens per e-mail gemeld. Natuurlijk is een directe bediening van de besturingsunit ook nog steeds mogelijk.

Een belangrijke nieuwe functie is verder de datalogging. Dit maakt opslag van 50.000 logboekregistraties van spoelmaatregelen en andere gebeurtenissen in het systeem en tot wel 12 miljoen meetgegevens, zoals temperatuur, flow en waterverbruik, mogelijk. De logboek- en meetgegevens kunnen met slechts twee klikken op een USB-stick opgeslagen en vervolgens in Excel verwerkt worden.

Daarnaast heeft Master 2.0 nu ook een lekdetectiefunctie. Door watersensoren op het besturingsapparaat aan te sluiten, kan het lekkages detecteren, een alarmmelding geven en de drinkwaterinstallatie afsluiten.

Master 2.0 wordt gecombineerd met Control-Plus flow- en temperatuursensoren en KHS-afsluiters. Eventueel kan het met maximaal 62 ‘Slave’-besturingsunits uitgebreid worden en zo een grote drinkwaterinstallatie nauwkeurig bewaken.

Voor meer informatie: www.kemper-appendages.nl