Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 132 seconden

Vanaf 15 april kunnen kleine, middelgrote en grote bedrijven uit de technische sector zich weer inschrijven voor de jaarlijkse Femme Tech Bedrijven Award. Deze prijs wordt op 11 november 2014 uitgereikt aan technische bedrijven die zich met succes inspannen om meer vrouwen te werven en te behouden.

 

 

De Femme Tech Bedrijven Award is een initiatief van Techniek Talent.nu om bedrijven die het goed doen op het gebied van vrouwen en techniek in de schijnwerpers te zetten. Met de prijs wil TechniekTalent.nu bedrijven stimuleren om werk te maken van diversiteit. Dit vanuit de wetenschap dat diversiteit tot betere bedrijfsresultaten leidt, en vrouwen in de techniek een belangrijke bijdrage leveren aan de oplossing voor het aankomend tekort aan goed opgeleide technici.

 

Alle bedrijven met vrouwen in technische functies kunnen meedingen naar een Femme Tech Bedrijven Award. Komende editie is er in drie categorieën een Award te winnen: één voor bedrijven tot 50 medewerkers, één voor middelgrote bedrijven (van 50 tot 250 medewerkers) en één voor grote bedrijven (meer dan 250 medewerkers).

 

André van der Leest, voorzitter TechniekTalent.nu: “Dit jaar hebben we voor het eerst een prijs voor bedrijven van verschillende omvang: kleine, middelgrote en grote bedrijven. Hierdoor krijgen alle bedrijven in de technische sector een eerlijke kans. Voor kleine bedrijven hanteren we andere criteria dan voor multinationals. Dat kan ook niet anders. Multinationals met grote P&O afdelingen hebben vaak al langere tijd diversiteitsbeleid, terwijl een klein bedrijf zich al onderscheidt wanneer het meedoet aan Girlsday en andere activiteiten om meiden te interesseren voor techniek. Waar het in ieder geval op neer komt, en dat is zeker de ervaring van eerdere genomineerden en winnaars van de Femme Tech Award: Meedoen loont en is belangrijk!”

 

Uit ervaring is gebleken dat winnende en genomineerde bedrijven nieuwe klanten kunnen verwelkomen, en stevigere banden met bestaande klanten en zakenrelaties krijgen. Ook is er veel aandacht van nationale en lokale media. Winnaars zijn ook de werknemers (m/v) die trots zijn op hun Award, en daardoor extra gemotiveerd zijn. De Femme Tech Bedrijven Award winnaars zijn een inspiratiebron voor andere bedrijven binnen en buiten de technische branche.

 

De uitreiking van de Femme Tech Bedrijven Award vindt plaats op 11 november 2014 tijdens de Femme Tech Dag, met als thema Vanzelfsprekend M/V. Deze dag staat in het teken van vakvrouwen, werkzaam in de technische sector. De Award zal voor de vierde maal worden uitgereikt. Vorig jaar waren de winnaars Fokker Landing Gear, DSM Nederland, Croon Elektrotechniek en Argowil.

Bedrijven kunnen zich aanmelden op www.techniektalent.nu/femmetechaward. De aanmeldprocedure loopt tot en met 5 september 2014.