Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 78 seconden

Tijdens de vakbeurs Solar Solutions 2014 introduceert elektrotechnisch distributeur Rexel het ideale hulpmiddel voor de verkoop van zonne-energie: de SmartSun app. De Rexel SmartSun app biedt installateurs de mogelijkheid om met een iPad direct het gehele verkoopproces van zonne-energie te doorlopen: meten dakoppervlakte, realtime configureren, visualiseren van panelen op het dak, kosten en terugverdientijd berekenen en offerte opstellen.

 

De app is nu al genomineerd voor twee awards: de Innovatie Award van de vakbeurs Solar Solutions en de Dutch Interactive Award. Bij de Dutch Interactive Awards is de app genomineerd in de categorie ‘Disrupter of the year’, oftewel game-changing projecten. Vorig jaar is deze award gewonnen door de Philips Hue.

 

Middels Augmented Reality technologie wordt de installateur in staat gesteld om vanaf de grond het dak te meten, door middel van slechts een iPad. Hierbij wordt niet alleen de oppervlakte van het dak berekend, ook wordt de dakhelling en de dakoriëntatie bepaald (op basis van de kompasfunctie). Na het meten configureert de installateur met de klant de gewenste panelen en installatie, waarbij de toekomstige situatie realtime gevisualiseerd wordt. De geselecteerde zonnepanelen worden op schaal onder de juiste hoek virtueel op het dak van de klant weergegeven.

 

De app produceert vervolgens een compleet overzicht van data die relevant is voor de aanschaf. Dit overzicht bevat de verkoopprijs, de verwachte energieopbrengst en de ROI. Dit is de basisinformatie voor een offerte op maat, voorzien van een foto van de toekomstige situatie.

De Rexel SmartSun app is exclusief verkrijgbaar via bs@rexel.nl

Voor meer informatie: www.rexel.nl