Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 183 seconden

Nibe - ScalaTijdens de vakbeurs Energie 2014 besteedt NIBE ruimschoots aandacht aan de uitbreiding van haar productassortiment voor warmte- en koudedistributie met de nieuwe Scala-lijn mechanische afleversets (foto). Daarnaast toont NIBE op stand C068 in hal 1 de nieuwe modulerende water/water warmtepompen NIBE F1155 / F1255 in kleinere capaciteiten (1,5 tot 6 kW)  en de F130 ventilatielucht/water warmtepomp. Tot slot staan de schijnwerpers op de NIBE Airline lucht/water warmtepompen en het boilerassortiment. Op beide assortimenten verleent NIBE tot en met 31 december 2014 aantrekkelijke actiekortingen.

De nieuwe Scala-lijn is bij uitstek geschikt voor de vervangingsmarkt en biedt keuze uit mechanische afleversets in twee varianten: voor warmtapwater (CW-klasse 3 en 4) én voor warmtapwater en verwarming. Dankzij de compacte inbouwmaten en gestandaardiseerde aansluitingen met knelkoppelingen aan de onderzijde zijn de afleversets snel en eenvoudig te monteren. Ze functioneren bovendien al bij een minimaal drukverschil vanaf slechts 30 kPa.

Door de uitbreiding van de series F1155 en F1255 met warmtepompen in vermogens van 1,5 tot 6 kW is NIBE op dit moment de enige A-merk leverancier op de Nederlandse en Belgische markt die een modulerende water/water warmtepomp in deze vermogensklasse kan aanbieden. In beide types zijn warmtepomp, een elektrisch element, circulatiepompen en een regeling met display ondergebracht. De NIBE F1255 bevat bovendien een uitstekend geïsoleerde RVS-boiler van 180 liter. Beide types zijn te combineren met diverse producten en accessoires, zoals boilers, WTW-units, actieve koeling en verwarmingssystemen met verschillende toevoertemperaturen. Op korte termijn zal van beide types ook een PC-versie voor passieve koeling worden geïntroduceerd.

Modulerende warmtepompen presteren – zonder elektrische piekbelasting – het hele jaar door optimaal, hetgeen resulteert in een zeer hoge SCOP. Doordat ze zich automatisch aanpassen aan de energiebehoefte van een gebouw, zijn ze uitstekend toepasbaar in:

 • nieuwbouwwoningen waarbij de warmtevraag op termijn onbekend is, bijvoorbeeld omdat de bewoner de woning op termijn wil vergroten;
 • nieuwbouwwoningen met passieve koeling (PC-versie);
 • bestaande woningen, ter vervanging van een bestaande warmtepomp waarbij de capaciteit van de bron onbekend is;
 • woningen waar meer cv en minder warm water wordt gevraagd, waardoor een bestaande boiler niet op een aan/uit-warmtepomp kan worden aangesloten;
 • woningen met een (zeer) laag transmissievermogen en een grotere vraag naar warm water;
 • projectmatige woningbouw, zoals rijtjeswoningen, passiefhuizen en energieneutraalwoningen.

Dankzij het ruime modulatiebereik is een buffervat in de meeste gevallen overbodig: ideaal voor kleinere woningen.

Net als zijn voorganger – de NIBE F120 – maakt de nieuwe NIBE F130 warmtepomp voor de bereiding van warmtapwater gebruik van energie uit ventilatielucht. Ook zijn bij de opvolger de warmtepomp en het boilervat fysiek van elkaar gescheiden, wat bij nieuwbouw én renovatie veel opstellingsvrijheid biedt. Nieuw is wel dat de F130 ook gebruik kan maken van semi-buitenlucht  7  ≥ C, zoals ventilatielucht uit een garage. Bovendien levert de F130 door toepassing van een zwaardere compressor een hoger verwarmingsvermogen. Tot slot is het bedieningspaneel fraaier en gebruiksvriendelijker.

Door de uitbreiding van de NIBE Airline begin dit jaar loopt de vermogensrange van het assortiment lucht/water warmtepompen nu uiteen van 5 tot 22 kW. Tijdens Energie 2014 toont NIBE een deel van dit programma, waaronder de populaire NIBE F2040. Doordat dit type met vrijwel elk fabricaat cv-ketel is te combineren in een hybride systeem, kan bijna altijd een comfortabele installatie op maat worden samengesteld en dát biedt volop kansen op de vervangingsmarkt.

 • Keuze uit drie buitenunits: 8 kW, 12 kW en 16 kW;
 • Voorzien van inverter-gestuurde compressor;
 • Laag geluidsniveau;
 • Uitstekende opstellingsmogelijkheden dankzij bescheiden afmetingen;
 • Installatie zonder STEK-erkenning mogelijk;
 • Cascadeopstelling tot 8 stuks mogelijk;
 • Toepasbaar in monovalente opstelling tot een buitentemperatuur van -20C.

Tot slot zullen van 7 t/m 9 oktober a.s. op de NIBE-stand diverse water/water warmtepompen (vermogens: 1,5 kW tot 720 kW) en producten uit het omvangrijke boilerassortiment (5 tot 1.000 liter) voor woningen en kleine utiliteit te vinden zijn.

Voor meer informatie: www.nibenl.nl