Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 64 seconden

fnv-staakt-cao-gesprekken-technische-groothandelDankzij de actiedreiging van werknemers hebben de werkgevers Technische Groothandel (WTG) alsnog bakzeil gehaald. Gisteren bereikten FNV Bondgenoten en de WTG een onderhandelaarsakkoord over een cao voor twee jaar.

Lettie Kleijer, onderhandelaar namens FNV Bondgenoten: “Het is een resultaat dat door de werknemers zelf is bereikt. Omdat ze zich hard hebben gemaakt voor datgene waar ze recht op hebben. Ik kan niet anders dan trots op de mensen zijn, het is de eerste cao in de sector handel waarbij weer wordt geïnvesteerd in de werknemers. Laat dit een voorbeeld voor de andere bedrijven in de handel zijn.”

De bond en werkgevers hebben afgesproken dat de 45.000 werknemers in totaal een structurele loonsverhoging krijgen van 3,75 procent plus een eenmalige verhoging van 1,6 procent in 2014. Daarnaast wordt de levenslooptoeslag kostenneutraal omgezet naar structureel loon; dit komt neer op circa 1 procent structureel erbij.

Kleijer: “Zowel wij als de WTG hebben water bij de wijn gedaan voor wat betreft het loon. De werknemers vonden het ook belangrijk dat we afspraken konden maken over gewoon goed werk, als aanzet om de sector weer aantrekkelijk te maken. Op dit punt hebben we ook afspraken kunnen maken.”

De cao Technische Groothandel geldt voor 45.000 mensen die werkzaam zijn in zo’n 2.700 bedrijven.

Voor meer informatie: http://www.fnvbondgenoten.nl/mijnbranche/branches/technische_groothandel/