Regionaal Techniek Centrum Hardenberg, Wij Techniek en Techniek Nederland organiseren in samenwerking met Installatie Vakdagen de eerste editie van het E&W Diner. Deze avond voor ondernemers uit de installatiebranche is op dinsdag 12 september 2023 tijdens de eerste beursdag van Installatie Vakdagen in Evenementenhal Hardenberg.

“Het motto van de avond is: Meedoen is niet achterover leunen in een stoel en kijken naar een show”, vertelt Irma de Hoon namens Installatie Vakdagen. “We gaan deze avond informeren en inspireren; netwerken en samen bouwen aan een sterkere installatiesector in de regio. Aanwezigen worden verwacht daar hun steentje aan bij te dragen in een interactief programma.”

Vraagstukken beantwoorden
Arjan Jansen, directeur Regionaal Techniek Centrum Hardenberg vult aan: “We willen ondernemers, bestuurders en mensen uit het onderwijs elkaar laten ontmoeten om zo vraagstukken te beantwoorden rondom het ontwikkelen van het vakmanschap installatietechniek. Dit doen we door innovaties en best practices op het gebied van ondernemen deze avond in een interactief programma te presenteren. Dit allemaal onder het genot van een heerlijk menu uit de regio. Zo kunnen we elkaar binnen de branche up-to-date houden en vooroplopen in goed werkgeverschap.”

In gesprek over talent
De rode draad van het programma van het E&W Diner is dat in veel organisaties mensen het belangrijkste kapitaal vormen en dat investeren in personeel hoog op de agenda staat. Daarom staat tijdens deze avond talent centraal. De Hoon: “We gaan samen met onderwijs, overheid en het bedrijfsleven in gesprek over hoe we talent kunnen binden, boeien en bestendigen. De inschrijving voor het E&W Diner zal via uitnodiging verlopen.”