Prefab bespaart tijd en kosten. Een goed voorbeeld is het prefabriceren van de technische installaties in zogenaamde skids. TGO Technische Installaties uit Hengelo heeft hier inmiddels al enige jaren ervaring mee. Niek Japin vertelt: “wij wilden de doorlooptijd van de prefab woningen verkleinen en zijn toen gaan kijken hoe dit mogelijk was. Op de website van Dyka zagen we het profielsysteem TECEprofil van TECE staan. Wij zijn met dit systeem gaan experimenteren. TECEprofil bestaat uit slechts drie delen: een verzinkte holle buis, één hoekverbinder en een bevestiging.

 

De buis is vormvast en heeft een laag gewicht. Lassen is niet nodig, de hoekverbindingen worden met de hand gemaakt. Dit geschiedt eenvoudig en snel. Daardoor konden wij de wijze van samenbouwen veranderen, de doorlooptijd verkleinen en aldus kosten besparen. Ons doel is gerealiseerd!”

Stabiel en flexibel
Het grote voordeel van TECEprofil is de flexibiliteit. Er kunnen namelijk allerlei vormen gemaakt worden. En mocht zich een wijziging voordoen in het ontwerp, dan is dat snel geregeld. Tot slot: werken met TECEprofil vereist geen speciale scholing of kennis. Iedereen met twee rechterhanden kan er mee uit de voeten.

Push-fit leidingsysteem ideaal voor prefab
Daarnaast levert TECE verschillende installatiedelen die in de skids verwerkt kunnen worden, zoals een wc-inbouwframe, wc-bedieningsplaten en het tijdbesparende push-fit leidingsysteem TECElogo. TECElogo is geschikt voor drinkwater- en cv-installaties. Het maken van een verbinding is eenvoudig en gebeurt volledig met de hand. De buis kalibreren, de buis in de fitting steken en voilà: de verbinding zit vast. Er komt dus nauwelijks gereedschap aan te pas en door de eenvoud kan iedereen ermee overweg. In vergelijking tot persleidingsystemen bespaart TECElogo 30% op arbeidstijd.

Meer info:TECEsystem installatiewand | TECE Nederland