Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 136 seconden

LG Electronics Benelux (LG) heeft in mei het 100ste Multi V IV klimaatsysteem uitgeleverd in Nederland. De Multi V IV, het nieuwste klimaatsysteem van LG, is sinds januari 2014 verkrijgbaar in Nederland en helpt installateurs, adviseurs en architecten om hun klanten in onder andere de hospitality- en retailbranche efficiënter om te laten gaan met energie.

Om hen te ondersteunen tot een optimale klimaatsysteemoplossing te komen voor hun project biedt LG sinds maart kosteloos een vrijblijvende second opinion.

 

LG heeft sinds de introductie in januari meer dan 100 Multi V IV klimaatsystemen uitgeleverd in Nederland. Daarmee heeft LG haar doelstellingen overtroffen. De succesvolle uitlevering is mede tot stand gekomen door de efficiënte samenwerking met distributiepartner Centercon. “Dat we binnen een half jaar al 100 Multi V IV klimaatsystemen hebben uitgeleverd, kenmerkt de succesvolle introductie van de Multi V IV. Ik ben enthousiast dat de markt kiest voor het meest energiezuinige VRF systeem van dit moment. Met onze kosteloze en vrijblijvende second opinion, helpen wij organisaties tot de beste klimaatoplossing te komen voor hun project.”, zegt Richard de Waal, divisie directeur voor Air Conditioning & Energy Solutions bij LG Electronics Benelux.

De Multi V IV heeft naar eigen zeggen de hoogste energie-efficiëntie van alle conventionele VRF-systemen in de markt. In vergelijking met de voorgaande generatie is het systeem 30% efficiënter bij vollast en 17% efficiënter bij deellast.

 

De hoge energiezuinigheid is het gevolg van een aantal innovaties. LG heeft de Multi V IV op vier hoofdpunten verbeterd:

•             Het Smart Oil Return-systeem controleert het olieniveau in de oliecompressor real time, waardoor de olie retourcyclus alleen uitgevoerd wanneer dit echt nodig is.

•             Daarnaast maakt de Multi V IV nog enkel gebruik van invertercompressoren. Hierdoor kan het systeem sneller de benodigde koel- of verwarmingscapaciteit leveren.

•             Bovendien kent het een slimme warmtewisselaartechnologie die ervoor zorgt dat de Multi V IV een optimaal warmtewisselaaroppervlak en koudemiddelstromingsrichting kiest.

•             Tot slot beschikt de Multi V IV over Active Refrigerant Control, waarmee de hoeveelheid circulerend koudemiddel actief kan worden gecontroleerd en gevarieerd.

LG is één van de weinige leveranciers wereldwijd die het mogelijk maakt om eindgebruikers totaaloplossingen te bieden. Het gaat hierbij om klimaatoplossingen, LED verlichting, Solar panelen, Digital Signage, tv als mede de audiovisuele invulling van diverse ruimtes. Zo heeft LG in 2013 meer dan 6.500 hotelkamers voorzien van een Hotel TV en/of Klimaatoplossing.

Voor meer informatie: www.lgklimaat.nl