Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 93 seconden

Bouwterreinen, bouwmarkten en bouwbedrijven door heel Nederland zijn de afgelopen dagen verrast door een opmerkelijke guerrilla-actie; ze kregen bezoek van drie zogeheten BouwBeursBabes die de werkvloeren even overnamen met een dartcompetitie en gekke fotoshoots.

Hun missie: benadrukken dat het weer leuk wordt in de bouw. Achterliggend doel: kom dat vooral ervaren tijdens de BouwBeurs in februari 2015.

 

Om die boodschap te verkondigen, reden de BouwBeursBabes – op verzoek van de BouwBeurs, die plaatsvindt in Jaarbeurs Utrecht, met een speciaal busje het hele land door. Zo deden ze ruim tachtig locaties aan om de bouwsector een hart onder de riem te steken en de BouwBeurs onder de aandacht te brengen. Onaangekondigd reden ze de terreinen op, waar ze de nodige bekijks trokken en een enthousiaste stemming wisten te creëren. Met een aanstekelijke, optimistische sfeer en een persoonlijke benadering hadden de BouwBeursBabes al snel de lachers op de hand.

 

Ondanks de toch moeilijke periode waar de bouwsector mee kampt, bleek de instelling op de bouwplaatsen vooral: mouwen opstropen, doorwerken en er samen het beste van maken. Want ‘je moet zelf de leukigheid erin houden’, zoals een van reacties luidde. Dus zodra het busje van de BouwBeursBabes een terrein opreed, lieten de aanwezige mannen zich graag even afleiden en waren ze zeker te porren voor wat joligheid: de dames in een kruiwagen, de dames bovenop een container, de dames op de schouders en er voor de grap mee weglopen.

 

Maar met de guerrilla-actie viel ook wat te winnen. De vijf mannen met de beste dartscore en de vijf met de meeste likes op een foto van hen met BouwBeursBabes op Facebook krijgen ieder tien vrijkaarten voor het eindfeest van de BouwBeurs. De scores van de dartcompetitie staan vermeld op de actiesite www.leukindebouw.nl

Het laatste nieuws over de BouwBeurs is te vinden op www.bouwbeurs.nl