Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 125 seconden

FLIR C2 in actieFLIR Systems introduceert de FLIR C2, de eerste volledig uitgeruste warmtebeeldcamera in zakformaat die professionals in de bouw helpt bij het traceren van verborgen warmtepatronen die duiden op energieverspilling, constructiefouten, problemen met leidingen en nog veel meer.

Met zijn compacte en slanke design past de C2 in iedere zak, zodat deze direct binnen handbereik is om onzichtbare problemen aan het licht te brengen en klanten te laten zien waar de potentiële problemen zich bevinden. Met zijn bescheiden afmetingen van 125 × 80 × 24 mm en een gewicht van 130 g is de C2 de meest praktische, volledig uitgeruste warmtebeeldcamera op de markt.

Met FLIR’s gepatenteerde MSX® real-time beeldverbetering en een helder, gebruiksvriendelijk touchscreen met automatische oriëntatie, legt de camera warmtebeelden tot in het kleinste detail vast, zodat u probleemgebieden gemakkelijker kunt identificeren. MSX voegt belangrijke details (vastgelegd door de geïntegreerde zichtbare camera) toe aan de warmtebeelden van de C2. Hierdoor zijn cijfers, letters, structuren en andere kenmerken duidelijk zichtbaar, zonder in te leveren op de kwaliteit van het warmtebeeld.

De gevoelige detector van de C2 met een resolutie van 4800 pixels maakt en toont beelden van subtiele warmtepatronen en kleine temperatuurverschillen die vaak voorkomen in de bouwsector, en het grote beeldveld van 41° legt meer vast per opname. Bovendien is de C2 voorzien van ingebouwd werklicht en een flitser. Zeker geen overbodige luxe bij het uitvoeren bouwinspecties, waarbij vaak sprake is van slecht verlichte ruimtes. De extra verlichting zorgt er ook voor dat er een duidelijkere foto gemaakt kan worden, naast het warmtebeeld van de C2.

Dankzij de eenvoudige point & shoot bediening kan de C2 radiometrische JPEG’s met één druk op de knop opslaan. De beelden kunnen later worden gedownload via de gratis FLIR Tools-software. Vervolgens kunnen gebruikers de warmtebeelden bewerken, delen van het beeld uitsnijden, temperatuurmetingen toevoegen, kleurpatronen aanpassen en overtuigende rapporten opstellen.

“De C2 is niet alleen een handige tool die u helpt om meer gedaan te krijgen en om problemen aan het licht te brengen, maar biedt u ook de mogelijkheid om te controleren of de werkzaamheden voor uw klanten naar tevredenheid zijn uitgevoerd”, vertelt Rickard Lindvall, FLIR Vice President en Algemeen directeur van de divisie FLIR Instruments. “Door de C2 voor minder dan EUR 700 aan te bieden, hopen we eraan bij te dragen dat deze krachtige tool bereikbaar wordt voor meer professionals. Of u nu een bouwexpert, aannemer, energie-adviseur, klusser, inspecteur, dakdekker, HVAC-specialist of loodgieter bent: iedereen profiteert van een warmtebeeldcamera.”

De FLIR C2 is begin maart leverbaar.

Voor meer informatie: www.flir.com/C2