Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 74 seconden

Op 21 januari vindt bij Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen (ICDuBo) een unieke presentatie plaats van een nieuwe, duurzame klimaatvloer: een doorbraak in klimaattechniek. ICDuBo-deelnemer Uniwarm introduceert dan namelijk de RIHO PCM-klimaatvloer, gebaseerd op fase-overangsmaterialen (Phase Change Materials). Uniwarm is erin geslaagd om deze technologie beheersbaar te maken, hetgeen tot op heden onvoldoende is gelukt. Het vloersysteem is op basis van deze technologie voorzien van geïntegreerde verwarming en koeling voor respectievelijk koude en warme maanden.

PCM’s in de vloer fungeren als een soort thermische accu, die bij een specifieke temperatuur thermische energie kan opslaan: de RIHO PCM-klimaatvloer neemt vanaf 23 graden warmte op – en buffert deze –  en geeft bij een temperatuur lager dan23 graden warmte af. 1kg PCM heeft hetzelfde cumulatieve vermogen als 30 kg beton.
De duurzame kwaliteiten van de RIHO PCM-klimaatvloer zijn ongekend. Door toepassing van deze vloer kan het verwarmingsvermogen met maar liefst 50% worden teruggebracht. Hierdoor volstaat een veel kleinere warmtebron, waardoor een HR-ketel of gasaansluiting zelfs overbodig kunnen zijn. Bovendien zorgt een RIHO PCM-vloer voor een constantere binnentemperatuur.

Een PCM-vloer is universeel toepasbaar in (meerlaagse) woningbouw en utiliteitsbouw en in zowel nieuwbouw-, herbestemmings- als renovatieprojecten. Op een RIHO PCM-vloer kan elk type vloerbedekking worden gelegd. De totale opbouwhoogte bedraagt slechts 36 millimeter, maar bij bepaalde bestaande vloertypes is slechts een opbouwlaag nodig van 18 millimeter.

Wie de presentatie van Uniwarm bij ICDuBo wil bijwonen en de productopstelling wil zien, kan zich aanmelden via info@icdubo.nl of door te bellen naar 010 – 415 72 44.

Voor meer informatie: www.icdubo.nl