Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 105 seconden

Verrijkte grafische artikelinformatie op mepcontent.euOnder andere Cobouw meldt dat installateurs de helft van hun materialen online koopt. Daarbij blijkt ook uit het rapport ‘Rol van de Handel’ dat installateurs over drie jaar de meeste materialen via een webshop of online module bestellen. Het percentage materialen dat via een webshop of online module wordt besteld, is volgens het rapport momenteel het grootst onder de e- en w- installateurs. Zij kopen al ongeveer de helft van hun materialen online. Vooral het aandeel onder de (middel)grote e-installateurs valt op, dit is namelijk 57%.

Verder blijkt uit het rapport dat installateurs een stuk verder zijn in het online aankopen van materialen dan aannemers. De engineer beschikt ook over steeds meer goede informatie en tools om een cruciale rol te kunnen spelen in het inkoopproces. Bijvoorbeeld omdat installateurs met MEPcontent.eu eenvoudig toegang hebben tot up-to-date grafische en parametrische productinformatie die direct te gebruiken is in ieder BIM-proces. Dat betekent ook dat er een koppeling met ERP-software mogelijk is.  De elementen op MEPcontent bevatten zowel een symbolische, een maatvaste en een 3D-weergave als ook productcodes van de fabrikant.

BIM gaat over koppelen van alle informatiebronnen met daarbij de mogelijkheid om achterliggende data te kunnen tonen. Daarom zijn de koppelingen met handelsinformatie (via 2BA) zo belangrijk. Recent is de European MEPcontent Standard (EMCS) gelanceerd. Dit is de standaard voor grafische MEP artikelinformatie die nodig is in een BIM-project. Hierdoor wordt de I van informatie uit BIM gewaarborgd. Deze informatie is de juiste input bij de BIM-workflow, van start tot de beheer- en onderhoudsfase. Hieruit blijkt weer dat de ontwikkelingen in BIM snel gaan en dat er voor de installateurs ook genoeg kansen liggen om te starten of te excelleren in BIM.

MEP-engineers willen technisch perfecte modellen en tekeningen opleveren. Up-to-date grafische productinformatie van 450.000+ producten is voorhanden op MEPcontent.eu: een overzichtelijke site die toegang geeft tot alle grafische product- en (groot)handelsinformatie in Revit families en 3D dwg’s. Voor zowel E- als W-installatietechniek, voor gebruik in Revit en CAD en in lijn met het leveringsprogramma van fabrikanten en leveranciers.

Voor meer informatie: www.mepcontent.eu en www.stabiplan.nl