Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 56 seconden

Niek-Jan Meting-met-FlowFinderHet meetprincipe van de FlowFinder®mk2 is gebaseerd op de nuldrukmethode. Onderzoek heeft aangetoond dat nuldrukcompensatie de meest nauwkeurige manier van meten is voor toe- en afvoer van luchtstromen

bij verschillende soorten ventielen en roosters. Voor het inregelen van WTW is de FlowFinder het beste instrument.

De lichtgewicht FlowFinder®mk2 is voorzien van een kleurentouchscreen met een eenvoudige gebruiksinterface en een micro-SD geheugenkaart om uw meetgegevens vast te leggen.

Werking

Het meten met de FlowFinder®mk2 is heel eenvoudig. Als u de FlowFinder®mk2 aan zet is hij direct gereed om te meten. Een nuldrukkalibratie is niet nodig. Plaats het instrument over een toe- of afvoerventiel, Na een druk op de rode startknop detecteert de FlowFinder®mk2 automatisch de richting van de luchtstroom en vangt aan met de drukcompensatie. De weerstand van de FlowFinder®mk2 wordt met een regelbare ventilator gecompenseerd zodat het instrument het ventilatiesysteem niet beïnvloedt. Na ongeveer 10 seconden verschijnt het meetresultaat op het touchscreen in vooraf te selecteren eenheden l/s, m3/h of CFM. Daarnaast wordt de luchtdruk (hPa)  weergegeven en de luchttemperatuur in °C of F en relatieve vochtigheid (0..100%) van de ventilatielucht.