Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 132 seconden

Kuhnle & Knödler for Axor / Hansgrohe SEMet Axor Citterio E introduceren Philippe Grohe en de Italiaanse architect en designer Antonio Citterio een nieuwe collectie van badkamerproducten die elegantie, kwaliteit en waarde uitstralen. Tijdens de meubelbeurs Salone del Mobile in Milaan werd de nieuwe collectie gepresenteerd in de Axor Showroom DuriniQuindici, tijdens de beurs Interieur in Kortrijk kan de Nederlandse en Belgische markt kennis maken met deze bijzonder elegante Axor designercollectie.

“Onze succesvolle samenwerking begon 14 jaar geleden”, vertelt Philippe Grohe, Brandmanager Axor, het designermerk van Hansgrohe. “Het succesverhaal dat begon met Axor Citterio collectie is voortdurend in ontwikkeling. Axor Citterio E is een charmante combinatie van moderne en klassieke eigenschappen – elegante en tijdloze producten van de hoogste kwaliteit die niet alleen de badkamer als geheel verbeteren, maar ook onze ervaringen met het element water.”

De Axor Citterio E kranen worden gekenmerkt door een uitgebalanceerd contrast van zachte vormen, heldere lijnen en precieze oppervlakken – kenmerken van elegante, hoogwaardige kwaliteit. Zachte, slanke kraangrepen karakteriseren het design van de gehele collectie, zowel in de ééngreeps wastafelkraan met zijn moderne, rechte joystick-greep als in de 3-gats kranen met hun klassieke kruisgrepen. Alle 37 producten die de collectie compleet maken, delen een visueel aantrekkelijke en harmonieuze look die een variatie aan stijlen biedt, van art nouveau tot modern urban.

“Het resultaat van deze meest recente samenwerking is de ‘essentie van luxe’. De producten worden niet alleen gekenmerkt door de flexibele toepassing, maar ook bij de bijzonder eenvoudige bediening en een prettig gevoel bij het aanraken,” legt designer Antonio Citterio uit.

Eenvoudige bediening van de waterhoeveelheid en temperatuur is een belangrijk kenmerk van deze nieuwe collectie – van kranen voor de wastafel, bij het bad en in de douche. Met hun archetypische vormen zorgen de verschillende greepvarianten van de thermostaatmodule ervoor dat de gebruiker deze intuïtief begrijpt. De kruisgreep regelt de waterhoeveelheid en de cylindrische thermostaatgreep regelt de temperatuur. Voor hotel-badkamers geeft een tweeweg-omstelkraan aan welke douchekop in gebruik is. In toevoeging op de Axor collecties zorgt de Hansgrohe Select-technologie met één druk op de knop voor de aparte bediening van hoofd- hand- en zijdouches. Bij het bad kan de gebruiker wisselen van de baduitloop naar de handdouche door een greep te bedienen met een duidelijk functiesymbool – zelfs met ingezeepte handen.

Speciale verzoeken van klanten worden verzorgd door Axor Manufaktur – een speciale afdeling die standaard kranen individualiseert. Een aantal producten uit de Axor Citterio E collectie is bijvoorbeeld verkrijgbaar in zes kras- en slijtvaste PVD- afgewerkte oppervlakken in onder andere polished of brushed chrome, polished of brushed black chrome, polished of brushed bronze, polished of brushed nickel, polished en brished gold optic en polished of brushed red gold.

Voor meer informatie: www.hansgrohe.nl