Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 426 seconden

Logo Burgerhot 150+PowerfulTijdens de VSK delen wij  graag met u onze nieuwe producten. Zo wordt aandacht besteed aan rookgasveilige oplossingen met het nieuwe Twinsafe concentrisch rookgasafvoersysteem welke in tegenstelling tot het parallelle systeem een integraal veiligheidsvangnet vormt. Bij eventuele rookgaslekkage kunnen de rookgassen alleen naar buiten of naar de cv-ketel stromen, die hierdoor direct op storing springt. De kans op koolmonoxidevergiftiging wordt hiermee verkleind. Dit sluit perfect aan op de aanbevelingspunten uit het koolmonoxide rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

Voor het verbeteren van de brandveiligheid in stapelbouw complexen introduceert Burgerhout een unieke concentrische schachtaansluiting met volledig geïntegreerde brandmanchet. De schachtaansluiting voldoet aan het Bouwbesluit (BWDBO) en is ruim 60 minuten brandwerend. Hiermee komt Burgerhout tegemoet aan de vraag van adviseurs en brandweer. Burgerhout heeft het bestaande productportfolio uitgebreid met een compleet nieuw assortiment star rvs-rookgasafvoer systeem bestaande uit geïsoleerde dubbelwandige-, concentrische- en enkelwandige uitvoeringen. Geschikt voor toepassing met cv-ketels, palletkachels of een CLV-systeem.
Het HybalansPlus ventilatiedistributiesysteem heeft meer ontwerpvrijheid gekregen. Ronde HybalansPlus kanalen hebben de voorkeur maar er zijn situaties die plattere oplossing vereisen. Daarom introduceert Burgerhout het HybalansPlus Ovaal systeem. De ovale kanalen zijn uitzonderlijk laag; slechts 52 cm en is daardoor uitstekend geschikt voor opbouw, onderbouw en wandmontage.  Meer informatie over alle producten vind u hieronder:

Brandmanchet voor rookgasafvoersystemen 

Burgerhout Concentrische schachtaansluiting met volledig geïntegreerde brandmanchetBrandveiligheid is één van de fundamentele eisen in het bouwbesluit. Heel logisch ook, want de gevolgen van brand heeft een enorme impact op de gebruikers van een gebouw. Burgerhout speelt hierop in en introduceert een unieke concentrische schachtaansluiting met volledig geïntegreerde brandmanchet.

Brandmanchet

De brandmanchet is op ingenieuze wijze verwerkt in de concentrische schachtaansluiting voor het kunststof flexibele- en concentrisch rookgasafvoersysteem. De concentrische schachtaansluiting met geïntegreerde brandmanchet heeft een kwalitatief hoogwaardige afwerking en is eenvoudig te installeren.

Uitvoerig getest

Bij de ontwikkeling van de concentrische doorvoermanchet heeft Burgerhout de constructie uitvoerig laten testen door het onafhankelijk laboratorium Efectis, gespecialiseerd op het gebied van brandveiligheid. De brandwerendheid van de doorvoermanchet is beoordeeld volgens EN1366-3:2009 en vastgelegd in het onderzoeksrapport 2015-Efectis-R000268. Een samenvatting van dit rapport kunt u opvragen bij Burgerhout. De concentrische doorvoermanchet voldoet ruimschoots aan deze strenge eisen op het gebied van brandwerendheid!

Voldoet aan Bouwbesluit

De concentrische doorvoermanchet biedt een passende oplossing als het gaat om een brandveilige afwerking op een brandwerende scheidingswand. Volgens het Bouwbesluit (WBDBO) moet de brandwerendheid tussen twee brandcompartimenten 60 minuten zijn. Bij branddoorslag via de schacht moet de brandwerendheid van het brandcompartiment naar de schacht en van de schacht naar het bovenliggende brandcompartiment in totaal 60 minuten zijn. Om aan alle discussie een einde te maken brengt Burgerhout nu een doorvoermanchet op de markt die ruim 60 minuten brandwerendheid biedt per brandcompartiment. Hiermee komt Burgerhout tegemoet aan de vraag van adviseurs en brandweer.

Complete range star rvs-rookgasafvoersystemen

Tijdens de VSK introduceert Burgerhout een nieuwe lijn star rvs-rookgasafvoer materialen van het bekende merk Roccheggiani. Deze nieuwe lijn is een perfecte toevoeging op het bestaande product portfolio van Burgerhout. Roccheggiani is een Italiaans merk met een zeer gerenommeerd Duits keurmerk en levert kwaliteit van hetzelfde hoge niveau dat u gewend bent van Burgerhout. Zo heeft u met Burgerhout een duurzaam en veilig rookgasafvoersysteem in huis.

De rvs-systemen van Roccheggiani zijn bijzonder veelzijdig. Het assortiment biedt een compleet programma geïsoleerde dubbelwandige-, concentrische- en enkelwandige uitvoeringen voor individuele, collectieve en industriële toepassingen. Rookgasafvoer voor cv-ketels, palletkachels of  een mooi CLV-systeem is met Roccheggiani geen enkel probleem.

Twinsafe

Concentrisch rookgasafvoer

Twinsafe Concentrische bocht 90 grMet het Twinsafe rookgasafvoersysteem van Burgerhout realiseert u een gecombineerde luchttoevoer- en rookgasafvoersysteem in één. Een doordacht systeem waarbij rookgassen bij eventuele lekkage niet in de woning kunnen komen. Een zorgeloos leven dat wil toch iedereen!

Veilige werking

Tijdens het plaatsen van een nieuwe cv-ketel is een veilig rookgasafvoersysteem essentieel. In veel gevallen wordt gekozen voor een parallel rookgasafvoersysteem. Maar steeds vaker kiezen opdrachtgevers, adviseurs en installateurs voor Twinsafe het concentrische rookgasafvoersysteem van Burgerhout en dat is heel logisch. Het voorname verschil tussen parallelle en concentrische afvoeren is dat laatstgenoemde een pijp-in-pijp-constructie is, die een integraal veiligheidsvangnet vormt. Dit komt ook naar voren in de aanbevelingspunten uit het onderzoeksrapport van OvV. Het concentrische rookgasafvoersysteem van Burgerhout is zo ontworpen dat bij eventuele rookgaslekkage de rookgassen alleen naar buiten of naar de cv-ketel kan stromen, die hierdoor direct op storing springt. De kans op koolmonoxidevergiftiging wordt hiermee verkleind. Met het concentrische rookgasafvoersysteem van Burgerhout bent u verzekerd van een langdurige en veilige werking.

Win-Win

Het concentrische rookgasafvoersysteem vormt esthetisch een mooi geheel met bestaande en nieuwe cv-ketels. De constructie neemt minder ruimte in beslag, is sneller te monteren en heeft de helft minder beugels nodig dan een parallel systeem. Het imago dat het te duur is blijkt niet juist. Voor de installateur maar ook voor de eindgebruiker is het concentrische systeem van Burgerhout de meest veilige en kostenefficiënte keuze. Door inkortbare verlengpijpen en een passtuk is de montage een stuk eenvoudiger. Waar u in sommige situaties met een 80-80 parallel systeem niet uitkomt, heeft u met het concentrisch rookgasafvoersysteem 60/100 mm een passende oplossing. In vergelijking met het parallel systeem is het beugelen van deze (pijp-in-pijp) constructie een stuk eenvoudiger doordat de rookgasafvoer- en de luchttoevoerbuis met één beugel worden vastgezet. Dus minder beugels, minder boren, minder aftekenen, minder  beugelen. Maar bovenal een rustgevend gevoel voor installateur en consument.

Compleet assortiment

De concentrische rookgasafvoersystemen zijn leverbaar met een aluminium, RVS of PP rookgasafvoerpijp in de diameters  60/100, 80/125 en 100/150 mm. Samen met de alom bekende SkyLine dakdoorvoer heeft u een compleet en kwalitatief hoogwaardige rookgasafvoeroplossing in huis.

MetalFlex

Een rotsvaste oplossing

DP-serieKunststof flexibel rookgasafvoer voor gestapelde woningbouw is een veelgebruikte oplossing om een bestaand rookgasafvoerkanaal geschikt te maken voor hr-ketels bij renovatie. Maar er zijn omstandigheden waar een roestvaststalen slang beter tot zijn recht komt. In dat geval heeft Burgerhout nu MetalFlex. De meest praktische en veilige oplossing bij renovatie in de woningbouw.

Bij het vervangen van bestaande cv-ketels bij woningrenovatie moet altijd de rookgasafvoer vernieuwd worden. Deze is meestal niet geschikt voor de nieuwe hr-ketels of de rookgasafvoer is over de levensduur heen. MetalFlex zorgt in speciale situaties voor een perfecte oplossing, zelfs in krappe schachten. Door zijn unieke voordelen krijgt u met MetalFlex altijd een optimaal resultaat:

  • Slimme borgclips – de koppelstukken uit het MetalFlex-programma zijn voorzien van borgclips die eenvoudig met een schroevendraaier zijn vast te drukken. De slang wordt op deze manier extra geborgd, want het profiel en de felsnaad van de MetalFlex-slang hebben al een grote treksterkte
  • Hoge siliconen afdichtring – alle koppelstukken zijn voorzien van een hoge siliconen afdichtring die de gasdichtheid permanent waarborgt
  • Verlengd koppelstuk – de aansluiting op een hr-ketel vanuit de schacht kan in één keer gerealiseerd worden met het 90° verlengde koppelstuk incl. siliconen afdichtring. Eenvoudiger kan niet
  • Compleet gecertificeerd – MetalFlex draagt het kwaliteitskeurmerk Gastec QA. Het systeem is van de schachtaansluiting tot en met de uitmondingsset compleet gecertificeerd
  • Skyline-top als uitmonding – de Skyline uitmondingsset is veruit de populairste onder de dakuitmondingen. Speciaal voor het MetalFlex-systeem is er een uitvoering gemaakt zodat u ook in deze situaties kunt profiteren van de unieke eigenschappen van de Skyline

Renoveren met MetalFlex is de handigste oplossing als er met rvs-rookgasafvoer moet worden gewerkt. Het systeem is verkrijgbaar in 60 en 80 mm. De buislengtes zijn leverbaar in 10, 25 en 50 meter. Het assortiment is compleet met diverse soorten koppelstukken, schachtaansluitingen en uitmondingssets. Voor de verwerkbaarheid van MetalFlex levert Burgerhout een handige afkortzaag en werkhandschoenen. Bij de leveringen zit een praktische montagehandleiding, opgebouwd uit duidelijke afbeeldingen zodat monteren een fluitje van een cent is.

Meer ontwerpvrijheid met HybalansPlus Ovaal

HybalansPlus Ovaal kanalen 300 dpiHet revolutionaire HybalansPlus ventilatiesysteem is modulair opgebouwd. Dat bespaart kosten bij ontwerp, montage, voorraadbeheer en onderhoud. De eenvoud van het systeem voorkomt kostbare ontwerp- en montagemissers.

Onlangs is het systeem verder uitgebreid met het HybalansPlus Ovaal systeem.

Ronde HybalansPlus kanalen hebben de voorkeur maar er zijn situaties die plattere oplossing vereisen. Ook in dat geval wilt u werken met het vertrouwde HybalansPlus en profiteren

van de vele voordelen. Daarom introduceert Burgerhout nu ook HybalansPlus in Ovale uitvoering. De kanalen zijn uitzonderlijk laag; slechts 52 cm en is daardoor uitstekend geschikt voor opbouw, onderbouw en wandmontage.

Foolproof

Met HybalansPlus zijn ventilatieproblemen verleden tijd. Ook gebruikers kunnen het systeem niet per ongeluk ontregelen. De inregeling kan alleen worden aangepast door in de kanaalopening van de verdeelkast een diafragma met een andere doorsnede te plaatsen. HybalansPlus is volkomen foolproof.

Hoog comfort

Ook het uitzonderlijk hoge ventilatiecomfort maakt HybalansPlus de standaard in projecten. Elk vertrek is individueel verbonden met de verdeelkast. Vertrekken worden dus niet naar elkaar ‘doorgelust’. Bovendien worden bij nieuwbouwprojecten in samenwerking met de bekende leveranciers van kanaalplaatvloeren alle sleuven en uitsparingen al prefab aangebracht.