Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 101 seconden

Graphisoft® heeft de nieuwste versie van haar toonaangevende BIM software aangekondigd. ArchiCAD 19 is sneller dan ooit en zet de volgende grote stap op het gebied van BIM-prestatie. Lang wachten op het laden van views is verleden tijd. Graohisoft heeft haar 64bit en multi-processing technologieën uitgebreid met ‘predictive background processing’: het programma anticipeert op de volgende actie van de gebruiker en bereid dit voor. ArchiCAD is het eerste BIM pakket dat hiervan gebruikmaakt en het levert een zeer snelle reactietijd op.

“De snelheid van een softwarepakket hangt af van een combinatie van factoren. ArchiCAD 19 kent vele verbeteringen waardoor de snelheid van het pakket aanzienlijk verhoogd is. De nieuwe ‘background processing technology’ maakt ArchiCAD een echte winnaar op het gebied van BIM”, aldus Péter Temesvári, directeur productmanagement bij Graphisoft.

Naast de verhoogde prestatie is de gebruikersinterface, snel en intuïtief kunnen navigeren, een belangrijk speerpunt voor Graphisoft. In versie 19 kan het navigatievenster in de vorm van tabbladen getoond worden, waardoor verschillende aanzichten sneller toegankelijk zijn en het gehele project overzichtelijk is. Daarnaast helpen de nieuwe permanente Guide Lines, Snap Guides en Snap Points om nauwkeurig elementen te creëren en bewerken. Het aanpassen van materialen van elementen in het model wordt intuïtiever met de nieuwe drag & drop functie. De visuele feedback toont direct het eindresultaat en geeft je nog meer inzicht in het ontwerp. Door optimalisatie van de ‘OpenGL engine’ verloopt het navigeren door het 3D gebouwmodel soepel, ongeacht de grootte van het model.

En verder:

  • Het inlezen van point-clouds, opgezet met behulp van de laatste 3D scanner-technologie, in ArchiCAD 19 gaat snel, eenvoudig en foutloos. Het model kan worden afgestemd met de automatisch gegenereerde, 100% accurate, 3D point-cloud informatie.
  • Verbeterde catalogi en het annotatie-gereedschap zorgen voor een nog efficiëntere workflow.
  • Met een PDF-export van het model kan nog helderder gecommuniceerd worden. What you see is what you get: alleen de zichtbare lagen worden opgenomen in de PDF.

ArchiCAD 19 wordt deze zomer geleverd in Nederland en België.

Voor meer informatie: www.kubusinfo.nl/archicad19