BAM bouwt koeltorengebouw voor chipfabrikant

Gepubliceerd op

BAM heeft van chipfabrikant NXP opdracht gekregen om voor haar productiefaciliteit in Nijmegen een nieuw koeltorengebouw te realiseren. De opdracht behelst de realisatie van het gebouw en alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties, evenals aanpassingen van een deel van de infrastructuur tussen het nieuwe koeltorengebouw en de bestaande gebouwen en faciliteiten. BAM start in september 2020 met de uitvoering. De bouw neemt circa twee jaar in beslag.

Omdat voor de realisatie van het koeltorengebouw meerdere disciplines benodigd zijn, heeft BAM al in de aanbesteding gekozen voor een integrale aanpak. BAM Industrie en BAM Infra trekken zowel in de voorbereiding als in de uitvoering gezamenlijk op. BAM Industrie is verantwoordelijk voor de aanleg van alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. BAM Infra voert de bouwkundige werkzaamheden uit, waaronder de realisatie van de warm- en koudwaterbassins en het pompgebouw.

Om het productieproces van NXP niet te verstoren heeft NXP in overleg met BAM gekozen voor een gefaseerde uitvoering.

Ander relevant nieuws van onze redactie

Blokpompen geleverd voor koeltorenreiniging- en circulatiesystemen

Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 173 secondenKSB heeft de blokpompen geleverd voor de koeltorenreiniging- en circulatiesystemen van Thermica Service .

Voorkom legionella gevaar in koeltorens door goed beheer

Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 50 secondenKoeltorens en andere vernevelende installaties vormen nog steeds een gevaar voor legionella. Goed .

Koelmachine mogelijk oorzaak brand Radboud Universiteit

Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 46 secondenOp de campus van de Radboud Universiteit in Nijmegen is vandaag brand uitgebroken. .

Koeltorens op Schiphol voorzien van systemen die Legionella bestrijden

Holland Water gaat Luchthaven Schiphol voorzien van een systeem om koeltorens vrij te houden van biofilm, Legionella, aanslag en corrosie. .
%d bloggers liken dit: