BAM gaat Centraal Museum Utrecht duurzaam beheren en onderhouden

Gepubliceerd op

BAM gaat het technisch beheer van en onderhoud aan het Centraal Museum Utrecht uitvoeren. Het contract dat hiervoor is afgesloten heeft een looptijd van vier jaar en kent de mogelijkheid tot verlenging met nog eens vier jaar. BAM zal het beheer en onderhoud op een duurzame en, bij voorkeur, circulaire wijze uitvoeren. Het museum heeft al het internationale keurmerk Green Key Gold voor duurzame museumlocatie in bezit. Als onderdeel van de opdracht adviseert BAM ook bij het verlengen van de technische levensduur van de te onderhouden gebouwen en installaties.

Het Centraal Museum is het oudste stedelijk museum van Nederland en bevindt zich in de Utrechtse binnenstad in een voormalig klooster. Ook in andere gebouwen zoals het nijntje museum en haar depot heeft het Centraal Museum kunstcollecties onder strenge klimaatcondities in bezit. BAM gaat deze condities waarborgen en onderhoudsactiviteiten uit te voeren met een minimum aan overlast voor het museum en haar bezoekers.

“We zijn er trots op dat we het Centraal Museum mogen ondersteunen bij het cultureel versterken van de stad Utrecht”, stelt Erik de Ruiter, directeur BAM Bouw en Techniek – Regio Midden. “Wij zorgen er graag voor dat de installaties van de museumgebouwen klaar zijn voor de toekomst zodat het museum zich kan richten op haar kerntaken.”

%d bloggers liken dit: