Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 119 seconden

Op 1 mei 2014 veranderde The Heating Company van naam. Het bedrijf, onderdeel van de groep Vaessen Industries, gaat al zijn producten (radiatoren, vloerverwarming en ventilatie) ophangen aan de naam van zijn bekendste merk, Vasco.

“In deze snel veranderende tijd is een duidelijk en rechtlijnig profiel meer dan ooit een prioriteit“, motiveert CEO Patrick Nijs de ‘rebranding’.

 

Onder de paraplu van The Heating Company werden tot nu toe de radiatormerken Vasco, Brugman, Thermic en Superia gegroepeerd, evenals een assortiment van vloerverwarming en ventilatie onder de naam Vasco. Omdat het bedrijf zich steeds meer profileert als een totaalaanbieder voor het binnenklimaat, en niet alleen verwarming, wordt Vasco de nieuwe overkoepelende naam voor het programma van design- en paneelradiatoren, handdoekdrogers, vloerverwarming en ventilatie.

 

“The Heating Company was in de markt sowieso minder bekend dan Vasco”, zegt CEO Patrick Nijs, nu bijna een jaar aan het roer bij het bedrijf. “Maar dit is meer dan zomaar een nieuwe vlag. Innovatie wordt hét terrein om het verschil te maken in een tijd waar klimaattechnologie steeds sneller evolueert. We willen daarin een voortrekkersrol opeisen. Vasco heeft op dat gebied al een sterke reputatie, als kwaliteits- en designmerk ‘made in Belgium’. Een logische keuze dus.”

“Bovendien reduceren we de productiekosten, de marketing kan eenvoudiger en er komt meer ruimte voor productontwikkeling”, vervolgt Nijs. “Maar dat betekent niet dat we al onze sterke merken van vandaag op morgen bij het vuilnis zetten. In eerste instantie blijven de merken bestaan, maar ze krijgen het bijschrift ‘a Vasco brand’. Als een soort kwaliteitslabel.”

 

Vasco was in de jaren 70 zijn tijd al ver vooruit toen het als eerste decoratieve designradiatoren op de markt bracht. “Die pioniersfilosofie is nog altijd de grondhouding, en dat reflecteert ook in de nieuwe visie:   ‘Thinking  Ahead’.  Er   zit   heel   wat  nieuws   aan   te   komen  bij   Vasco.  Onze   nieuwe ‘innovatiewebsite’ werd speciaal daarvoor ontwikkeld. We willen het wonen in de toekomst mee vormgeven met innovatieve ideeën voor een efficiënt omgaan met grondstoffen, voor betere technologieën en producten voor de eindgebruiker”, besluit Patrick Nijs.

Voor meer informatie:  innovations.vasco.eu