Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 89 seconden

IdenticomJaarlijks vinden in Nederland circa 120.000 bedrijfsongevallen plaats. Mensen die alleen werken – zeker in de bouw – lopen het grootste risico op een bedrijfsongeval. Veiligheidsdienst SoloProtect introduceert voor de alleenwerker in de bouw de Identicom, een wereldwijd beproefd concept dat nu ook in Nederland op de markt is. Met de Identicom van SoloProtect kan die alleenwerker in nood met één druk op de knop alarm slaan.

De Inspectie SZW heeft vorig jaar 2.086 bedrijfsongevallen onderzocht waarbij (minimaal) een zwaargewonde is gevallen, 74 zelfs met dodelijke afloop. En de bouw is de sector met het hoogste aantal bedrijfsongevallen. Daarbij komt dat in de bouw steeds meer mensen alleen werken, buiten het zicht van een collega en vaak op verschillende locaties. Die alleenwerker loopt groot risico omdat er niemand in de buurt is die te hulp kan schieten als er iets gebeurt.

De Identicom is een onopvallend hulpmiddel dat er uitziet als een houder voor een identiteitskaart, wat het gebruik gemakkelijk en discreet maakt. Is de alleenwerker in nood, dan kan hij met één druk op de knop alarm slaan. Via SoloProtect staat de alleenwerker 24 uur per dag, 7 dagen per week, in direct contact met de alarmcentrale voor situaties waarin hulp nodig is. De medewerker van de NCP-gecertificeerde alarmcentrale zal meeluisteren en direct hulpdiensten inschakelen, zoals politie of ambulance, wanneer dit nodig is. Ook wordt een opname gemaakt, die de werkgever kan opvragen voor bijvoorbeeld training of een juridisch geschil. De Identicom is uitgerust met technieken als GSM en GPS, zodat die ook exacte locaties aangeeft die nog niet als bebouwd bekend staan.

Overigens slaat de Identicom dankzij de ingebouwde valdetectie ook automatisch alarm wanneer de alleenwerker valt of onwel wordt en op de grond blijft liggen en niet meer in staat is zelf alarm te slaan.

Voor meer informatie: www.soloprotect.nl