Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 96 seconden

ubbink

Air Excellent is een innovatief modulair luchtverdeelsysteem voor toepassing in alle gangbare mechanische ventilatiesystemen, met of zonder  warmteterugwinning. Bij uitstek geschikt voor de woningbouw en kleine utiliteitsgebouwen! Ronde en halfronde kanalen worden moeiteloos gecombineerd; is de inbouwhoogte beperkt, dan gebruikt u de halfronde buis. Dit maakt Air Excellent geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Lage drukverliezen

U kunt iedere ventilatie-unit, ongeacht het merk, aansluiten op een van de Air Excellent luchtverdeelkasten. Vanaf de luchtverdeelkast worden de flexibele, vormvaste leidingen uitgerold naar de verschillende ruimtes om frisse lucht toe te voeren of vervuilde lucht af te voeren. Dit systeem kent lagere drukverliezen dan traditionele luchtverdeelsystemen doordat iedere ruimte zijn eigen luchtkanaal heeft, zonder aftakkingen. Lage drukverliezen hebben een positieve invloed op het energieverbruik en op het geluidsniveau van de geïnstalleerde ventilatie-unit.

Gecertificeerde kwaliteit

Air Excellent wordt gemaakt van hoogwaardige kunststoffen en is volledig antistatisch en antibacterieel. Air Excellent heeft een REACH verklaring conform EU richtlijn 1907/2006/EG en is het eerste flexibele luchtverdeelsysteem in Europa met het kwaliteitscertificaat van TÜV SÜD voor de halfronde kanalen.

Verwerkersgemak

Door de flexibele ventilatiekanalen en de vele hulpstukken ondervindt u vrijwel geen beperking bij het ontwerpen en plaatsen van een Air Excellent systeem. De ventilatiekanalen brengt u op het werk eenvoudig op lengte. De innovatieve koppelstukken zorgen voor een gegarandeerd luchtdichte aansluiting, zonder toepassing van tape. Deze mechanische verbindingen voorkomen losschieten tijdens het instorten van de leidingen. Voor fixatie van de slangen zijn er beugels, die u zowel los als geschakeld kunt toepassen.

Snel en simpel inregelen

Met het gratis Ubbink rekenprogramma berekent u de inregeling van het systeem al achter de tekentafel! Het systeem wordt centraal ingeregeld door toepassing van restrictieringen in de verdeelkasten. Dit zorgt voor een snelle inbedrijfstelling van het gehele ventilatiesysteem!

BIM gereed

Air Excellent is volledig BIM gereed, u kunt de tekeningen downloaden via  www.ubbink.nl/bim.

Ubbink, dat werkt wel zo makkelijk!

 www.airexcellent.nl