Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 53 seconden

renovatieHet afgelopen half jaar heeft een kwart van de Nederlanders een klus uitbesteed. Dit is een flinke stijging vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. In Zeeland zijn de meeste klussen uitbesteed. Dit blijkt uit de Klusmonitor, uitgevoerd door MarketResponse onder 1.033 Nederlanders, in opdracht van Werkspot.nl, de website die vakman en klus bij elkaar brengt.

Afgelopen kwartaal is het aantal klussen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar met 33 procent gestegen. Dat zijn 800.000 extra klussen. Volgens de Nederlandse Vereniging van Makelaars zijn er meer huizen verkocht in het tweede kwartaal van dit jaar en dat zorgt mede voor een aantrekkende klusmarkt.

Tuinklussen, zoals de aanleg en het onderhoud van de tuin, zijn het meest populair om uit te besteden. Opvallend is dat er dit keer meer tuin- dan schilderklussen zijn uitbesteed. Verder is het aantal stucopdrachten ten opzichte van vorig kwartaal verdubbeld. 10 procent van de klussen heeft een kluswaarde tussen de 2.001 en 5.001 euro en 9 procent zelfs boven de 5.000 euro. In Zeeland en Noord-Holland zijn in totaal de meeste klussen uitbesteed.

Voor meer informatie: www.werkspot.nl