Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 66 seconden

 

Sviegaysteemaanbieder Viega Nederland toont innovaties die bijdragen aan een kwalitatief hoogwaardige en snelle installatiemethode. Eén van de vele producten op de stand is het leidingsysteem Megapress, waarvoor opnieuw een uitbreiding is gekomen in de vorm van de kleine, nieuwe maat 3/8”. Megapress is speciaal ontwikkeld voor dikwandige stalen buizen. Met het systeem kan een tijdwinst van 60% worden geboekt op het traditionele lassen, aldus de leverancier. De nieuwe 3/8”-maat voor Megapress sluit perfect aan op de vervanging van radiatoren in stalen buisinstallaties. De 3/8”-fittingen worden geperst met een PT2 persbek en de Pressgun 5.

Twee jaar geleden won het in hoogte verstelbare wc-element de VSK Award. Dit jaar presenteert Viega tijdens de VSK een uitvoering voor de wastafel. Hiermee kan de keramiek tot op de gewenste hoogte omhoog of omlaag worden gebracht. De hoogteverstelling is volledig traploos tussen circa 70 en 90 cm. Het element wordt standaard geleverd met alle benodigde techniek, waaronder een beweegbaar binnenframe, een geleidingssysteem en de nieuwe inbouw aansluitbox.

Tegen de achtergrond van de net nieuwe NEN 1006, grijpt Viega de VSK aan als podium om te demonstreren welke verliezen er kunnen optreden door het gebruik van kunststof leidingsystemen. Het toepassen van de juiste diameters en fittingen zorgt voor een comfortabelere installatie die tevens voldoet aan de hoge hygiënische eisen.

Meer info: viega.nl

U vindt Viega op stand 8.D042