Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 96 seconden

Het social media landschap is erg uitgebreid. Het omvat veel meer kanalen dan de meest van ons kennen. Het merendeel van de mensen kent Facebook, Twitter, LinkedIn, Youtube en Google+. Maar er zijn nog tientallen andere kanalen die ook gebruikt (kunnen) worden voor communicatie en kennisdeling. Hieronder een vijftal kanalen die veel minder bekent zijn en die u (waarschijnlijk) niet kent:

Vimeo: via dit programma kunnen net als via Youtube video filmpjes gedeeld worden. Het grote verschil met Youtube is dat er geen reclame verschijnt in/bij je video’s. Daarnaast is de kwaliteit van de video’s die op Vimeo staan beter dan op Youtube.

Xing: een netwerksite die vooral in (West) Europa gebruikers heeft. Het is mogelijk om je profiel helemaal naar je eigen inzicht te maken. Ook is het mogelijk om tussen gebruikers privé berichten te sturen.

Reddit: is een van de websites die miljoenen mensen dagelijks bezoeken en gebruiken om op de hoogte te zijn van het laatste nieuws en ontwikkelingen op elk denkbare gebied.

Tumblr: tekst, bewegende beelden, links en andere content kan gedeeld worden via dit kanaal. Andere gebruikers kunnen gevolgd worden en de informatie van de volgers wordt gedeeld op jouw eigen pagina.

Stumbleupon: is een platform dat webpagina’s selecteert op basis van jouw voorkeuren. Door te stemmen op pagina’s leert het systeem welke informatie voor jou het meest geschikt is. Dit kan handig zijn als je bepaalde informatie of content zoekt.

Er zijn nieuwe kanalen die snel groeien, zoals Snapchat, Pinterest en Instagram. Wat al deze kanalen hebben gemeen, is dat zij draaien om het delen van beelden, foto’s en plaatjes. Misschien heeft dat te maken met de uitdrukking een beeld zegt meer dan 1000 woorden?

Er zijn dus veel meer voorkeuren en smaken op het gebied van sociale media dan de bekende 3 (Twitter, Facebook en LinkedIn). Kijk eens wat verder en soms wordt je aangenaam verrast.