Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 61 seconden

solarwattHet Duitse Solarwatt brengt een thuisaccu in Nederland op de markt, waarmee huishoudens hun zelf opgewekte energie kunnen opslaan. Met de bijbehorende Energy Manager kan de verbruikshoeveelheid worden gecontroleerd. Huiseigenaren monitoren hiermee het verbruik en kiezen zelf wanneer de met de thuisaccu opgeslagen zonne-energie wordt ingezet. De vernieuwde MyReserve, zoals de thuisaccu heet, heeft meer opslagcapaciteit, clusteringopties en plug-and-play-software-updates.

De eerste gebruiker van de MyReserve is Arnoud Brouwer, Project Manager Asset Management bij Enexis. Netbeheerder Enexis bereidt zich door middel van diverse projecten voor op de komst van thuisopslag van energie. Brouwer gaat vanaf deze maand namens de netbeheerder met dit thuisaccusysteem ervaring opdoen. Op 23 september wordt bij hem thuis de eerste MyReserve in Nederland geïnstalleerd. Het systeem wordt geleverd door Indutecc Industrial Solutions.

Erik Frentz, productspecialist van Solarwatt: “We merken dat er steeds meer vraag ontstaat naar het opslaan van zelf opgewekte energie, zeker nu de versobering van de salderingsregeling steeds dichterbij komt. Het bedrijf verwacht daarom een ware energierevolutie waarvan de ingebruikname van de eerste MyReserve in Nederland het startschot is. De introductie is de eerste stap in het realiseren van onze missie: alle Nederlandse huishoudens in 2025 in staat stellen zelfstandig te voorzien in hun eigen energiebehoefte.”

[related_post themes=”text”]