Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 74 seconden

De 29ste Europese Zonnestroomconferentie en -beurs (EU PVSEC 2014), de grootste in zijn soort in de wereld, wordt dit jaar gehouden in het RAI Congrescentrum in Amsterdam, van 22 tot 26 september. Er worden meer dan 3000 congresdeelnemers verwacht. Conferentievoorzitter is Teun Bokhoven, onder meer bekend als voorzitter van de Duurzame Energie Koepel en belangrijk onderhandelaar in het vorige jaar gesloten SER Energieakkoord.

Het vijfdaagse Congres wordt gecomplementeerd door een driedaagse beurs, die loopt van 23 tot 25 september.

 

Teun Bokhoven over deze conferentie: “Nederland is blij en trots om gastland te zijn voor dit wereldwijd leidende evenement. Het onderstreept het belang van zonnestroom (PV) als onderdeel  van een duurzame energiehuishouding, niet alleen in de zonrijke gebieden van deze wereld, maar overal. Deze conferentie is tevens een forse steun in de rug bij het realiseren van onze ambitie om mee te blijven spelen in de mondiale eredivisie van PV wetenschap, technologie en toepassing. Zonnestroom combineert enorme kansen voor een duurzaam energiesysteem én een groene economie, zoals ook nagestreefd in het Energieakkoord en door de partijen verenigd in de Duurzame Energie Koepel, de branchevereniging Holland Solar en het innovatiepartnerschap TKI Solar Energy.”

 

Sinds decennia combineert de European Photovoltaic Solar Energy Conference and Exhibition (EU PVSEC) een hoogwaardige internationale technisch-wetenschappelijke conferentie met een industriebeurs. Gedurende 5 conferentiedagen en 3 beursdagen worden wetenschappelijke doorbraken, technische innovaties en nieuwe producten over alle aspecten van zonnestroom uit meer dan 70 landen getoond en besproken.

Voor meer informatie: www.photovoltaic-conference.com / www.photovoltaic-exhibition.com