Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 93 seconden

Viega Focus Gold WC-Element230 inzendingen uit Europa, Azië en de VS en 79 prijswinnaars, waarvan dit jaar 13 de premium-waardering ‘Focus Gold’ ontvingen. Tot de product-innovaties die dit jaar bij de internationale designprijs Baden-Württemberg Focus Open werden bekroond,  behoort ook het nieuwe wc-element Eco-Plus van Viega dat in de categorie Architectuur de prijs ontving voor zijn ‘onderscheidende vormgeving’.

De in samenwerking met Artefakt Industriekultur ontwikkelde innovatie, speelt in op de trend naar het barrièrevrije bouwen. Tegen de achtergrond van demografische  verschuivingen worden met name badkamerproducten gevraagd die voor elke leeftijd garant staan voor flexibiliteit en comfort. Het wc-element Eco Plus sluit daar naadloos op aan: met één druk op de knop kan groot en klein, jong en oud de zithoogte van de wc nauwkeurig aanpassen aan zijn of haar eigen wensen. De hoogte kan worden ingesteld van 40 – 48 cm. Voor de daarvoor benodigde techniek is geen elektriciteit nodig; alle techniek is bovendien weggewerkt achter een fraai paneel van veiligheidsglas.

De jury van de internationale designprijs was onder de indruk van de oplossing van Viega en maakte dat duidelijk met de ‘Focus Gold’ voor onderscheidende vormgeving. De jury: “Het product biedt niet alleen een verrassend eenvoudige oplossing voor een veelvoorkomend probleem, maar oogt ook nog eens fraai. Zo past het meebewegende, glazen paneel uitstekend in het beeld van de badkamer, is het hygiënisch en zeer eenvoudig te bedienen.”

Voor Viega vormen gerenommeerde designwedstrijden een belangrijke maatstaf: “Producten kunnen zich hier direct met internationale concurrenten meten, terwijl de juryuitslag voor potentiële klanten een waardevolle oriëntatie is”, aldus directielid Dirk Gellisch. Hij vervolgt: “Wij zijn blij dat de jury de geslaagde symbiose tussen eenvoudige bediening en aantrekkelijk design heeft gewaardeerd met de internationale designprijs.  Het is een bevestiging van ons streven om niet alleen fraaie en kwalitatief hoogwaardige, maar ook voor iedereen en altijd bruikbare producten te ontwikkelen.”

Voor meer informatie: www.viega.nl