Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 99 seconden

Schell VitusOm een moderne en gebruiksvriendelijke oplossing te bieden voor sanitaire ruimtes in publieke, semipublieke, commerciële en non-profit sectoren, heeft de Duitse armaturenspecialist Schell de Vitus-wastafel- en douchearmaturen ontwikkeld. Een deel van de armaturen is elektronisch programmeerbaar. De armaturen zijn wandgemonteerd, waardoor bestaande pijpleidingen en aansluitingen kunnen worden gebruikt en er tijdens de installatie geen sprake is van geluidsoverlast of rommel. Ook kunnen tijd en kosten worden bespaard dankzij de eenvoudige en snelle installatie.

Schell Vitus is leverbaar als mixed-water armatuur of met thermostaat. Alle uitvoeringen hebben een draaibare uitlaat die verkrijgbaar is in verschillende lengtes: 210, 270 of 330 millimeter. Bediening van de wastafelarmatuur is mogelijk door het gebruik van een ergonomische hendel of een clinic arm hendel, een open/dicht functie, een zelfsluitende functie of met behulp van een CVD touch electronics knop. De complete lijn wastafelarmaturen bestaat uit 42 uitvoeringen met een modern en soms zelfs futuristisch design.

De Schell Vitus-wandgemonteerde armaturen met CVD touch electronics knop hebben een stagnatiespoeling, waarbij de tijd en het interval van de stagnatiespoeling individueel kunnen worden geprogrammeerd. De tijdsduur en de maximale waterhoeveelheid kunnen naar behoefte worden ingesteld. Instelling en diagnose van de CVD touch electronics kunnen plaatsvinden op laptop of pc. Daarvoor biedt Schell een USB-adapter en gratis software.

 

De Vitus-serie biedt een waterstroomtijd tussen de twee en driehonderdzestig seconden. Nadat de ingestelde tijd is verlopen, stopt de armatuur de waterstroom automatisch, indien hij niet eerder handmatig onderbroken is door een tweede druk op de start/stop knop.

De wandgemonteerde armatuur Vitus ‘VW-AH-T’ met thermostaat en clinic arm hendel is ook gemakkelijk te bedienen voor mensen met een handicap of beperkte bewegingsmogelijkheid. De temperatuur van het water kan worden begrensd tot 38 °C, waardoor verbranding voorkomen wordt. Hiervoor wordt een vergrendelingsdisc bijgeleverd. Wanneer de kraan geen koud water geeft, schakelt de thermostaat automatisch de toevoer van warm water uit. Voor alle versies van de Vitus wandgemonteerde armaturen is een optie met thermische desinfectie volgens DVGW W 551 leverbaar.

Voor meer informatie: www.hamersenkesber.nl