Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 88 seconden

Met de Bluevolution producten maakt Daikin in maart 2016 de nieuwste technologieën op de warmtepompmarkt toegankelijk voor de Europese woningmarkt.
Alle systemen hebben een A+++ label; de maximale energie-efficiëntie voor verwarmen en koelen. De systemen passen zich bovendien automatisch aan aan de temperatuurwisselingen in de verschillende seizoenen. Hierdoor besparen de Bluevolution systemen nog meer energie.Onder de vlag van Bluevolution lanceert Daikin de volgende producten op de Europese markt:

  • de nieuwe Daikin Emura
  • het wandmodel FTXP-KV
  • de FTXM-M met Flash-streamer technologie
  • het multi-buitendeel MXM-M – om meerdere split-binnendelen aan te sluiten op één buitendeel.

Intelligente sensoren in de Bluevolution binnendelen regelen automatisch de luchtstroom. Tocht wordt hiermee tot een minimum beperkt. De 3D-luchtstroom zorgt voor een gelijke temperatuur in de hele ruimte. En in ruimtes waar niemand aanwezig is, stelt de installatie het vermogen automatisch naar beneden bij. Zo wordt het comfort van de gebruiker nog verder verhoogd. Ze zijn bovendien zeer geluidsarm. Het multi-buitendeel stuurt maximaal vijf split-binnendelen aan. Deze zijn vanuit één centraal systeem te beheren. Bijvoorbeeld met een afstandsbediening of een app.

In het nieuwe FTXM-wandmodel is de geavanceerde Daikin Flash-streamer technologie geïntegreerd. Elektronen maken allergenen, geurtjes en bacteriën op hoge snelheid onschadelijk, zonder daarbij een ophoping van schimmels en virussen te creëren. In minder dan tien minuten wordt de lucht gezuiverd. Dit is drieënhalf keer sneller dan bij natuurlijke ventilatie (resultaten uit onafhankelijke test conform richtlijn van het Ministerie van Gezondheid, Arbeid en Welzijn in Japan, 2015). De technologie was overigens al beschikbaar in de Ururu Sarara, het high-end wandmodel van Daikin.

De nieuwe Bluevolution producten maken gebruik van het nieuwe koudemiddel R-32. Dit milieuvriendelijke alternatief voldoet al volledig aan de nieuwe EU-voorschriften voor koudemiddelen die in 2025 ingaan.

Voor meer informatie: www.daikin.nl/bluevolution